Ambasador Harčenko uručio Dačiću novogodišnju čestitku ministra Lavrova

Autor: Republika

Vesti

30.12.2019

16:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sastao se danas sa ambasadorom Ruske Federacije Aleksandrom Bocan Harčenkom.

RepublikaFoto: Tanjug/D. VOJINOVIĆ
Ivica Dačić

Tokom susreta, sumirani su rezultati odlične saradnje Republike Srbije i Ruske Federacije tokom 2019. godine i razmenjene su novogodišnje čestitke.

Ovom prilikom, ambasador Harčenko uručio je šefu srpske diplomatije novogodišnju čestitku koju mu je uputio ministar inostranih poslova Ruske Federacije Sergej Lavrov.


"Poštovani gospodine ministre, dragi Ivice,

Srdačno ti čestitam dolazeću Novu Godinu i Božić.

Aktivna dinamika bilateralnih kontakata u godini na isteku svedoči da se rusko-srpsko strateško partnerstvo razvija uzlaznom putanjom i učvršćuje se na svim pravcima.

Zadovoljni smo visokim nivoom saradnje između spoljnopolitičkih resora naših zemalja. Spremni smo i da ubuduće podržavamo prijateljsku Srbiju koja brani svoje nacionalne interese u skladu sa principima međunarodnog prava.

Sa zadovoljstvom se prisećam naših razgovora u Moskvi 20. decembra 2019. godine i nadam se novim plodotvornim sastancima u dolazećoj godini.

Želim tebi i tvojim najbližima sreću, zdravlje i uspehe, a celom srpskom narodu – mir i prosperitet", navodi se u čestitki ministra Lavrova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading