STRAH I STREPNJA ZA SRBE: Oglasila se Kancelarija za KiM posle napada u selu kod Gnjilana

Autor: Tanjug

Vesti

30.12.2019

23:19

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kancelarija za Kosovo i Metohiju zatražila je hitno utvrđivanje motiva današnjeg napada na Stanišu Jovanovića, kažnjavanje počinioca i osiguranje fizičke bezbednosti za meštane Cernice.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Marko Đurić

- Napad na Stanišu Jovanovića, kome su nanete višestruke povrede nožem, pokazao je da za Srbe na Kosovu i Metohiji nema predaha, te da su osuđeni da i pretpraznične dane proživljavaju u strepnji i strahu - ukazuje Kancelarija u saopštenju.

Oni navode da ne ulazeći u motive ovog napada, čiji je počinilac bio dvadesetogodišnji Albanac, moraju da konstatuju da se mesecima na Kosovu i Metohiji podgreva antisrpska atmosfera, koja svakako ne deluje destimulativno na potencijalne nasilnike.

- Kada se stvori društvena klima u kojoj su napadi na Srbe i njihovu imovinu postali nešto što se toleriše i što ne izaziva najširu osudu, onda se napadi zaista i događaju - navodi se u saopštenju.

 

 

Zahtevamo od svih stranaka i privremenih institucija u Prištini da prekinu sa progonom Srba, jer kada se, kako kažu, čitav politički establišment i pravosuđe upuste u hajku na Srbe i Srbiju, onda neminovno svaka devijantna osoba to može protumačiti kao davanje saglasnosti za svaki individualni čin nasilja.

- Na Kosovu i Metohiji događa se vladavina nasilja i ponovo upozoravamo međunarodne činioce da je poslednji trenutak da se razuzdanom albanskom šovinizmu stane na put - poručuju iz Kancelarije za KiM.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
Laki

31.12.2019 08:25

Ovo sto se desava na KiM je za svaku osudu.....

Natasa

31.12.2019 08:42

Počinilac treba biti strogo kažnjen!

Sasa

31.12.2019 09:09

Zalosno je sto Srbi na Kosovu moraju i praznike da docekaju u strahu za svoj zivot.

BozaB

31.12.2019 14:37

Srbi na KiM moraju znati da nisu sami,kao sto nikada i nisu bili.