Đukanović: Sloga i vera pobediti mora, biće opet SRPSKA CRNA GORA!

Autor:

Vesti

02.01.2020

18:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Najava da će Aleksandar Vučić biti sa našim narodom u Crnoj Gori na Badnji dan je izuzetna poruka koju Srbija šalje našim sunarodnicima. To je snažna poruka jedinstva i sloge i to u najlepšem mogućem trenutku, pred proslavu najradosnijeg praznika, rođenja Sina Božijeg", napisao je poslanik SNS Vladimir Đukanović na svom Fejsbuk profilu, nakon što je predsednik Srbije najavio da će otići u Crnu Goru i pružiti podršku narodu.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Aleksandar Vučić sa patrijarhom

- U mometnima kada nam rođenje Spasitelja nalaže da brat mora svog brata da pomogne, da volimo jedni druge, da se žrtvujemo zarad opstanka naše vere, šalje se, uz blagoslov Njegove Svetosti Patrijarha Srpskog Irineja, iz matice poruka bratske ljubavi. Poruka da ćemo se boriti za naš narod i našu Svetu Crkvu - naglasio je Đukanović i dodao:

- Nisu naša braća koja silom prilika žive na teritorijama nekih drugih (trenutnih) država, zaboravljena. Naprotiv, ona zajedno sa svojom maticom dele i dobro i zlo, kao i sva moguća iskušenja koja nam Gospod daje ne bi li nas iskušao koliko smo jaki u veri. Odlazak predsednika Srbije da zajedno sa srpskim narodom učestvuje u nalaganju i paljenju badnjaka je ujedno i poruka jedinstva naše Svete Crkve i države, jer kada su velika iskušenja za naš narod na pomolu, to jedinstvo je nešto što je najpotrebnije.

Zemaljsko je za malena carstvo, a Nebesko uvek i doveka, ali imajmo na umu da kako se ponašamo u Zemaljskom carstvu od toga nam zavisi kako ćemo biti primljeni u Nebesko. Zato jeste dužnost svih nas da afirmišemo jedinstvo i bratsku ljubav, kao i da se borimo za naše svetinje i našu veru.

Neću da se osvrćem na nerazumne tekstove i pokliče pojedinih koji su do juče kukali zašto Vučić ne reaguje, a sada kada je odlučio da za Badnji dan bude sa Srbima u Crnoj Gori opet doživljava prozivke, ali ovog puta zašto ide u Crnu Goru i to od onih istih koji su ga samo do juče prozivali kako ne reaguje.

Oni najbolje o sebi govore, jer njihove prozivke su proistikle ne iz zabrinutosti za naš narod i našu Svetu Crkvu, već isključivo iz njihovog ličnog kalkulantsko-politikantskog motiva. Samo ih umoljavam, pošto i njih smatram da su naša braća, da se dozovu pameti i da se iskreno pomole i makar nešto potrude iz srce da pomognu.

Ukoliko to ne mogu, onda ih molim da makar ne odmažu. Neka imaju na umu da je u njihovo vreme Crne Gora otišla iz zajedničke države, te da je danas daleko teža situacija da se branimo naš identitet i svetinje, tim pre jer je Crna Gora dodatno postala i članica NATO. Zato, molim Srbe da budemo mudri i strpljivi, a najpre ih molim da budemo jedinstveni. To je ključ naše pobede - zaključio je poslanik SNS.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (16)

Loading
Pedja

02.01.2020 18:54

Ovo je ocigledan dokaz da je vlast uz svoj narod.

Zeljko85

02.01.2020 19:23

Bravo za patriotske reči, nadahnuće i podršku srpskom narodu, Vladimir Đukanović je uvek potencirao na patriotizmu i on mi je jedan od omiljenijih naših političara.

Mortiša

02.01.2020 19:45

Ovo je najlepši gest poštovanja i podrške našem narodu i crkvi.

Natasa

02.01.2020 20:35

Predsednik Vučić je naša najveća podrška!