Vulin: Ministarstvo odbrane posle decenija neulaganja ponovo stipendira najbolje!

Autor: Tanjug

Vesti

03.01.2020

15:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin uručio je danas ugovore stipendistima Ministarstva odbrane za 2019/2020 školsku godinu, a u pitanju je 16 studenata koji su ispunili sve tražene uslove.

RepublikaFoto: Tanjug/Ministarstvo odbrane
Dodela ugovora

Kako je istakao Vulin prilikom dodele stipendija u Velikoj ratnoj sali starog Generalštaba, Ministarstvo odbrane nakon dugih decenija zapostavljanja, nemara i nebrige prema svojim kadrovima i prema svojoj budućnosti obnavlja praksu stipendiranja.

- Ministarstvo odbrane je posle ko zna koliko decenija obezbedilo novac i uslove da naša najtalentovanija i najbolja deca mogu da dobiju stipendije i da samim tim, nakon završetka školovanja, mogu da dobiju garantovano radno mesto u Vojnotehničkom institutu - rekao je Vulin.


On je dodao da će na ovaj način biti sačuvana naša pamet, da će naša deca imati motiv za rad, kao i da ne odu iz zemlje.
RepublikaFoto: Tanjug/Ministarstvo odbrane
Dodela ugovora

Prema njegovim rečima, svako ko radi u Vojsci Srbije, bez obzira da li je to redovan vojnik ili inženjer, "zna da radi nešto više od običnog posla, a biti deo Vojske Srbije je velika i važna stvar i životna misija, a ne samo posao".


- Vojnotehnički institut će biti značajno pojačan sa ovim mladim inženjerima, dobiće „svežu krv", nove ideje, dobiće decu koja su najbolja i najtalentovanija. Vojnotehnički institut se oporavlja i obnavlja na ovaj način - istakao je Vulin.

Konkurs za dodelu studentskih stipendija za školsku 2019/2020. godinu raspisan je u julu 2019. godine, odlukom ministra odbrane Aleksandra Vulina.
RepublikaFoto: Tanjug/Ministarstvo odbrane
Ministar Vulin sa studentima

Ministarstvo odbrane i Vojska Srbije zaključili su ugovore o stipendiranju sa 16 studenata koji su ispunili sve tražene uslove.

Ugovorom je predviđeno da stipendisti po završetku studija dobiju zaposlenje u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije, a njihova buduća radna mesta nalaze se u Vojnotehničkom institutu Ministarstva odbrane, navodi se u saopštenju.

Kako je istakao direktor Vojnotehničkog instituta pukovnik dr Bojan Pavković današnji događaj je od izuzetnog značaja za Vojnotehnički institut i razvoj naoružanja i vojne opreme.

RepublikaFoto: Tanjug/Ministarstvo odbrane
Dodela ugovora

- Ovo je još jedan od načina na koji Ministarstvo odbrane podržava razvoj naoružanja i vojne opreme, jer nama su istraživački kadar i znanja najznačajniji i na ovaj način dobijamo kadar i znanja iz onih tehnoloških oblasti koje su za nas najznačajniji - rekao je pukovnik Pavković.


Govoreći o značaju ove stipendije, studentkinja master studija na Tehnološko-metalurškom fakultetu Univerziteta u Beogradu Maja Mladenović istakla je da joj je velika čast što je upravo ona jedna od stipendista Ministarstva odbrane.

- Zaista je neverovatna prilika, a pogotovo i prilika za kasnije započinjanje karijere, budući da je Vojnotehnički institut jedan od najboljih instituta u našoj zemlji - poručila je Maja Mladenović.
RepublikaFoto: Tanjug/Ministarstvo odbrane
Dodela ugovora

Prema rečima studenta master studija na Mašinskom fakultetu u Beogradu Luke Miličića, “dokle god postoje pripadnici Vojske Srbije koji su spremni da na terenu žrtvuju sve zarad ispunjenja svoje misije, važno je da postoje i ljudi koji su spremni da daju svoj maksimum kako bi im obezbedili tehnološku prednost koja im je neophodna da bi ispunili zadatu misiju”.

- Vojna industrija je već vekovima nosilac tehnološkog razvoja ove zemlje i kao takva ona mora biti spremna da odgovori na izazove i konkurenciju u rangu svetske tehnologije. Zadatak naše generacije je da nastavi tamo gde su predhodnici stali i da da svoj doprinos ovoj višegeneracijskoj nezaustavljivoj trci ka vrhu svetske tehnologije - rekao je Miličić i zahvalio u svoje ime i u ime svojih kolega i poželeo svima "dugu i uspešnu saradnju".

Današnjoj svečanosti prisustvovali su i v. d. pomoćnika ministra za materijalne resurse dr Nenad Miloradović, rektor Univerziteta odbrane general-potpukovnik doc. dr Goran Radovanović, načelnik Uprave za odbrambene tehnologije general-major Mladen Vuruna, kao i porodice i prijatelji dobitnika stipendija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading