Đurić: Pljuštaće smene na Kosovu

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

06.01.2020

12:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija je, zahvaljujući politici predsednika Aleksandra Vučića, danas u mogućnosti da pruža efikasnu i političku i ekonomsku podršku našem narodu u južnoj pokrajini, kaže direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Marko Đurić

Prema njegovim rečima, prošla godina će ostati zabeležena kao godina u kojoj je u punom kapacitetu počela realizacija najvećeg investicionog ciklusa na Kosovu i Metohiji u proteklih nekoliko decenija.

Pljuštaće smene

- Izgrađen regionalni vodovod na severu, obnovljeni putevi, izgrađene su stotine kuća i stanova, obnovljene škole i zdravstveni centri, a mnogo toga tek sledi. U ovoj godini ce prioritet biti da se dođe do svakog čoveka u nevolji, jer nedopustivo je da uz tolike kapitalne projekte, i pored činjenice da Srbija ima i volje i novca da pomogne, i dalje na terenu imamo ljude koji tavore na ivici egzistencije. Ja sam političkim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije i direktorima centara za socijalni rad jasno poručio da se zanemarivanje ljudi u nevolji neće tolerisati, i da ce na početku 2020. pljuštati smene ukoliko se neki ne dovedu u red - rekao je Djurić, prenosi Pink.rs.

On ističe da jedini način da naš narod zadržimo na Kosovu i Metohiji jeste da ljudima omogućimo da žive od svog rada i da se izdržavaju bez straha i neizvesnosti za svoje porodice.

Iz analize političkih dešavanja ali i usputnih ličnih kontakata sa nekim od političkih aktera iz Prištine, Đurić je zaključio da njima u ovome trenutku nije stalo ni do medunacionalnog pomirenja, kako kaže, a ni do uređivanja odnosa Beograda i Prištine.

- Ostaje nam da vidimo kakva će biti spremnost i kapacitet nove evropske administracije da se nosi sa pitanjem Kosova i Metohije. Lično bih voleo da se kontakti obnove, makar oni bili i samo ceremonijalni, jer problemi neće nestati sami od sebe, a ne mogu se rešiti drugačije nego dijalogom - rekao je Đurić.

Takse su besmislica

Prema njegovim rečima, sve što se događalo samo nekoliko dana uoči Nove godine, ne ostavlja mnogo prostora za optimizam.

- Ranjavanje našeg sunarodnika u Cernici, podizanje montiranih optužnica, vandalizovanje srpskih grobova, sve to govori da je zamrzavanje dijaloga kod ekstremnih Albanaca ponovo razbudilo uspavane rušilačke nagone. Tome su razume se u velikoj meri doprineli njihovi politički lideri koji se mesecima takmiče u šovinizmu i upiru prstom u Srbe okrivljujući ih za sve neuspehe Prištine - objasnio je on.

Đurić navodi da je sve više glasova i među albanskim intelektualcima na Kosovu i Metohiji, kako kaže, koji priznaju da je "uvođenje taksi na robu iz centralne Srbije bilo besmislica".

Đurić objašnjava da se u Prištini ne sudi osumnjičenima za ubistvo Olivera Ivanovića, već državi Srbiji.

- Oni će, bez obzira na nepostojanje dokaza, napisati jedan sudski triler, a onda će tu fikciju inaugurisati kao stvarnost. Pravosudje u Prištini je instrument u rukama političko-kriminalnih klanova i raznih tajnih službi, i moralo je da uloži ogromne napore kako istragu ne bi povelo u pravcu u kojem nas vode sve prikupljene indicije i dokazi - rekao je Đurić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
BozaB

06.01.2020 14:29

SNS nikada nece podrzati one koji se bahate i funkciju koriste za svoju licnu zaradu!

Zeljko85

06.01.2020 15:08

I pored svih poteškoća sadašnja Vlast je doprinela tome da se na Kosovu i Metohiji ulaže više nego ikad, i taj novi pomenuti investicioni ciklus ekonomski će podići našu pokrajinu, posebno sever Kosova.

boki

06.01.2020 18:08

Srbija je mnogo uložila u razvoj KiM i nikome neće dozvoliti da lične interese stavlja ispred interesa srpskog narod.

Merima

06.01.2020 22:19

Svako ko nije radio u interesu Srba na KiM već je zloupotrebio ukazano mu poverenje mora biti smenjen i na njegovo mesto postavljen neko ko ima više snage, elana, poštenja.