Novi zločin šiptarskih krvoloka: Zapaljen auto člana predsedništva Srpske liste

Autor: RTV, Republika

Vesti

09.01.2020

14:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Leposaviću je noćas, malo posle ponoći, zapaljen automobil člana Predsedništva Srpske liste i načelnika Kosovsko-mitrovačkog upravnog okruga Slavka Simića.

Foto: Ilustracija

U eksploziji niko nije povređen, a policija i vatrogasci su izašli na lice mesta, prenosi portal Kosovo online.

U trenutku eksplozije Simić nije bio u Leposaviću.

Portparol KPS za sever Kosova Branislav Radović potvrdio je da je 25 minuta iza ponoći u Leposaviću došlo do požara na putničkom vozilu marke "pežo", crne boje, čiji je vlasnik Srbin S.S. (36).

RepublikaFoto: Tanjug/D. SIMIĆEVIĆ
Slavko Simić

- Vozilo je bilo parkirano u nedovršenoj garaži ispred zgrade u kojoj je stanovao vlasnik, na lice mesta izašli su priparnici vatrogasne jedinice i patrola Policijske stanice Leposavić - rekao je Radović i dodao da je vozilo u potpunosti izgorelo.

Đurić: Paljenje Simićevog automobila kukavički akt

- Paljenje automobila člana Predsedništva Srpske liste Slavka Simića u Leposaviću je kukavički akt onih koji veruju da se na taj način može otupiti volja srpskog naroda na Kosovu i Metohiji da se bori za svoja prava i opstanak - poručio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Srbije Marko Đurić.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP
Marko Đurić

On je naveo da bi činjenica da se to dogodilo u Leposaviću, na krajnjem severu Kosova i Metohije, trebalo da bude poruka da borci za prava srpskog naroda nisu nigde bezbedni i da su im život i imovina ugroženi gde god da se nalaze.

- Naručiocima i izvršiocima ovog kukavičkog napada u ime države Srbije i Srpske liste poručujem da ništa ne može pokolebati naš narod u nameri da ostane na Kosovu i Metohiji, i da nema tog čina ekstremizma na koji Srbi neće odgovoriti još većom odlučnošću da istraju u svojoj borbi - naveo je Đurić u saopštenju.

Đurić je pozvao sve predstavnike Srba da budu uzdržani jer se bitka dobija strpljenjem 

On je pozvao predstavnike Srpske liste da uzdržano reaguju, kao što su, kako kaže, to i do sada činili u svim teškim i izazovnim situacijama, jer se bitka vodi i biće dobijena strpljenjem i mudrošću.

Đurić je pozvao nadležne organe da bez odlaganja istraže i kazne odgovorne za napad na, ističe, jednog od najistaknutijih i najboljih srpskih predstavnika na Kosovu i Metohiji.

SL: Paljenje automobila Simiću napad na sve slobodne Srbe

- Brutalni i mučki napad na člana predsedništva Srpske liste Slavka Simića, paljenjem njegovog porodičnog automobila, napad je na sve slobodne Srbe na Kosovu i Metohiji koji se bore za opstanak srpskog naroda - saopštila je Srpska lista.

- Ovo zlodelo je najbolji primer strašnih pritisaka kojima su izloženi predstavnici srpskog naroda koji stoje u odbrani interesa našeg naroda i naše države na Kosovu i Metohiji - navode iz Srpske liste.

Foto: twitter.com/Insajder_net

- SL najoštrije osuđuje ovaj kukavički čin, a nadležne organe poziva da najhitnije pronađu i liše slobode organizatore i izvršioce ovog zlodela. Bez obzira na pritiske i ucene s kojima se suočavaju članovi i funkcioneri SL, ovi bedni napadi na porodicu Simić će nas samo još više učvrstiti u odbrani interesa srpskog naroda i ostajemo posvećeni borbi za mir i opstanak na našem Kosovu i Metohiji - navodi se u saopštenju.

- Napadi na istaknute predstavnike srpskog naroda koji se hrabro bore svakoga dana su izgleda cena koju su nam skrojili u Prištini neprijatelji i njihovi poltroni - zaključuje SL.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading