Đilas predstavio plan za razvoj Srbije i totalno puk'o: Ministri razbucali njegova suluda obećanja

Autor:

Vesti

15.01.2020

16:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Đilas, lider stranke Slobode i pravde, danas je predstavio svoj program "Srbija 2020". On je rekao da će "za šest meseci od smene Vučića Srbija živeti bolje" i dodao da veruje u taj plan, pohvalivši se da nije samo političar, već i biznismen.

RepublikaFoto: ST/N. PANČIĆ
Dragan Đilas

Tokom predstavljanja plana izrečena su brojna obećanja: rast prosečne plate, početnu platu za lekare od 1.000 evra, kao i da će plata nastavnika biti 700 evra, čim on dođe na vlast.

Zbog ovih velikih obećanja danas su reagovali i ministri, koji se slažu u oceni da je Dragan Đilas već pokazao svoje političko umeće, kao i to da je imao priliku da život građana Srbije učini boljim.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Zlatibor Lončar

Najpre se saopštenjem oglasio ministar zdravlja Zlatibor Lončar, koji je podsetio na obećanja koje je izneo tadašnji gradonačelnik Beograda.

- Danas, 15. januara 2020. godine Ðilas je najavio građanima Srbije da je on sposoban da lekarima u našoj zemlji obezbedi veće plate za šta mu je potrebno samo šest meseci na vlasti.

Ministar je podsetio da su u to vreme plate lekara bez specijalizacije i minulog staža bile jedva nešto veće od 50.000 dinara, dok je specijalista zarađivao 62.941 dinara, a plate sestara i tehničara bile su 30.159 dinara.

Danas, kaže Lončar, lekari u Srbiji zarađuju 76.872 dinara, bez specijalizacije, minulog staža i dodataka, 96.262 dinara kao specijalisti bez minulog staža i dodataka, dok subspecijalisti zarađuju više od 100.000 dinara, a sestre i tehničari 50.000 dinara.

- U vreme dok je biznismen u politici Dragan Ðilas postizao rezultate sa svojom firmom i kao gradonačelnik, deca obolela od retkih bolesti nisu imala od čega da se leče, plaćano je turskim klinikama za lečenje naših građana na Gama nožu, grčkim klinikama za lečenje na Iks nožu, građani Srbije su umirali čekajući na terapiju zračenjem na linearnim akceleratorima, nosili su se zavoji, flasteri i konci u bolnice, a inovativni lekovi su bili nepoznata kategorija u zdravstvenom sistemu... - naveo je Lončar u svom saopštenju.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Zorana Mihajlović

Ministarka Zorana Mihajlović je naglasila da se ne može pričom doći do boljeg standarda.

- U bajke o boljem životu za šest meseci, bez ikakvog rada, samo trošenjem para iz budžeta, ne veruju ni mala deca, a kamoli građani Srbije koji su videli kako izgleda kad Ðilas i njegovi partneri podižu plate i penzije tako što državu teraju u bankrot - kaže Mihajlovićeva.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Vladimir Orlić

Narodni poslanik i član predsedništva Srpske napredne stranke Vladimir Orlić rekao je da Dragan Đilas svojom politikom želi da poništi sve investicije jer ga podsećaju na njegov neuspeh dok je bio na vlasti.

- Jedino u šta treba verovati Ðilasu je kad kaže da bi poništio sve investicije, samo ako mu se ukaže prilika. Stotine fabrika i pogona koje je Srbiji obezbedio Aleksandar Vučić, a koje su donele stotine hiljada novih radnih mesta, Ðilasu samo kvare ''statistiku'' njegovih neuspeha, nesposobnosti, bahatosti i lopovluka. I zato bi ih najradije sve zatvorio, tu je iskren - kaže Orlić i ironično dodaje da "narod jedva čeka da oni dođu na vlast, sa njihovim praznim pričama".

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (20)

Loading
Marija

15.01.2020 17:19

A kome Djilas moze da obeca kada gradjani Srbije lazovu i lopovu ne veruju vise.

Odgovori 11 1
Tijanan

15.01.2020 17:24

Ono sto Djilas moze stvoriti i promeniti u 6 meseci,moze! Ali, sebi i svom bankovnom racunu! Vrlo iskusno zamajava narod! Nicim nisu zasluzili i doprineli da im se veruje.

milija

15.01.2020 17:34

Kakav njegov crni plan, to je nesto strpao samo da bi zamajavo narod koji mu veruje.

nina

15.01.2020 17:53

Vau,Djilas se setio da napise plan! hahaha