"Nećemo stati dok se ne otkriju nalogodavci ubistva Ivanovića"

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

16.01.2020

08:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijerka Ana Brnabić poručila je danas da Srbija neće stati u istrazi ubistva lidera Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda" Olivera Ivanovića, sve dok se, kako kaže, ne otkrije prava istina, a ne ono što bi nekome odgovaralo.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Ana Brnabić sa porodicom ubijenog Ivanovića na pomenu ispred Hrama Svetog Save

Brnabić je, pred početak pomena povodom godišnjice ubistva Olivera Ivanovića u Hramu Svetog Save u Beogradu, rekla da Beograd istragu vodi sam bez podrške privremenih institucija u Prištini i međunarodnih činilaca na KiM, pre svega EULEKS-a.

- Mi smo, predsednik i ja, više puta razgovarali u sa UNMNIK-om i EULEKS-om. Nemamo naročitu podršku, ali mi vodimo našu istragu - rekla je Brnabić za RTS.

Upitana da li ima bilo kakve informacije dokle se stiglo sa istragom srpskih organa, ona je rekla da ima određena saznanja, ali da o tome ne može da govori, jer je situacija na KIM takva da ponovo ni zaštićeni svedoci Specijalnog suda nisu zaštićeni i da se njihova ubistva ne mogu sprečiti.


- Ne mogu u ovom trenutku ni o čemu da poričam na tu temi, zato što bilo šta što kažemo može da ugrozi i ljude i istragu, koju vodimo vezanih ruku od strane privremenih institucija i međunarodnih institucija na KiM - navela je ona.

Komentarišući optužnicu protiv šest Srba na Kosmetu, Brnabićeva je rekla da ti ljudi ne mogu da očekuju pravično sudenje.

Istakla je da je ta optužnica za ubistvo Olivera Ivanovića za nju farsa i da su dokazi kontradiktorni.

- Ceo taj proces se vodi na način kakav smo videli - rekla je premijerka i dodala da će se o tome pričati, kao i o zaštiti srpskog naroda na severu KiM.

Ana Brnabić kaže da je ubistvo Olivera Ivanovića samo jedna od stvari koje se dešavaju Srbima na KiM.

- I rekla bih, samo jedna od stvari koja je služila da zaplaši Srbe na KiM, i to kako se ta istraga vodi dovoljno govori koliko im je stalo da zaštite bilo koga - smatra Brnabićeva.

Poručila je da će Srbija da sačuva mir i da će se truditi sa očuva stabilnost sa srpski narod gde god on živeo.

Oliver Ivanović je ubijen na današnji dan pre dve godine u Kosovskoj Mitrovici.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (31)

Loading
Jelena

16.01.2020 08:33

Krajnje je vreme da se pronadju ubice !

nenad

16.01.2020 08:35

Ubice će se naći i Srbija je posvećena tome.

Trifun18

16.01.2020 08:37

Samo napred i ne treba da se staje kada su ovakve stvari u pitanju.

Krle

16.01.2020 08:39

Velike opstrukcije istrage od strane Pristine prave nam veliki problem u istrazi a sramota je sto medjunarodna zajednica cuti na njihove postupke