Priština tri i po meseca od izbora i dalje bez institucija

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

17.01.2020

13:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gotovo tri i po meseca od vanrednih parlamentarnih izbora održanih na Kosovu, Priština je bez vlade, bez dogovora dveju vodećih stranaka, Pokreta Samoopredeljenja i Demokratskog saveza Kosova o postizbornom koalicionom sporazumu, ali i bez izgleda da to pitanje skorije bude rešeno.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Priština

Potencijalni koalicioni partneri, Samoopredeljenje Aljina Kurtija i DSK Ise Mustafe, o tome pričaju u javnosti, razmenjuju pisma i poruke na društvenim mrežama, optužujući jedni druge da su odgovorni za odugovlačenje formiranja vlade.

U međuvemenu predsednik privremenih prištinskih institucija, Hašim Tači, je ponovio pretnje da će, ukoliko dve stranke ne nađu rešenje za formiranje institucija, sam naći rešenje u skladu sa ustavom i zakonima.

On je ponovio zahtev lideru Samoopredeljenja da dostavi ime mandatara s obzirom na to da su prošla 22 dana od zvaničnog objavljivanja izbornog rezultata.

Kurti s druge strane poručuje da će ime mandatara dostaviti, kako kaže, u roku i bez odlaganja, ali i bez preciziranja kada će to učiniti, prenela je prištiska Gazeta Expres.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading