Macura odgovara Savezu za Srbiju: Napadate nas jer tražite izgovor za izlazak na izbore

Autor: Tanjug

Vesti

21.01.2020

18:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Narodna poslanica i kopredsednica Stranke moderne Srbije (SMS) Tatjana Macura, ocenila je danas kao nepotreban izgovor stav udruženja "1 od 5 miliona", koje naziva omladinom Saveza za Srbiju, da će izaći na izbore ako ih i SMS ne bude bojkotovala.

RepublikaFoto: youtube.com/ Dosta je bilo - Saša Radulović
Tatjana Macura

U izjavi Tanjugu, Macura je ocenila da je bezobrazno da SZS, posle toliko pogrešnih odluka, izgovor za izlazak na izbore traži u stranci SMS.

- Sada kada im treba izgovor da izađu na izbore, nakon toliko pogrešnih odluka, zaista je bezobrazno da traže izgovor u nama - rekla je Macura.

Ona je poručila da, ukoliko "omladina Saveza za Srbiju" želi da izađe na izbore, takvu odluku treba da donesu i da stanu iza nje.

Dodala je da se SMS neće pokoravati odlukama drugih političkih organizacija.

- Mi smo poslušali savet naše organizacije, naš kongres je preporučio da se izađe na izbore i mi smo uveliko u razgovorima sa bliskim organizacijama oko izlaska na izbore - rekla je Macura.

Kako je navela, SMS stoji iza svojih odluka i nema potrebe da im bilo ko preti ili da ih bilo čime ucenjuje.

 

 

Potez udruženja "1 od 5 miliona" predstavlja samo zavesu da se neka druga politička organizacija ohrabri i prelomi, donese drugačiju odluku o one koju imaju da zagovaraju ideju bojkota, rekla je Macura.

- To smo očekivali s obzirom da se i u trenutku kada je formirano udruženje ''1 od 5 miliona'', pa su se zatim formirala i udruženja na lokalnom nivou, bilo je izvesno da se formiraju za izlazak na izbore u formi grupe građana - rekla je Macura.

Navela je da SMS u nekim opštinama razgovaramo sa ljudima koji su aktivisti SZS, a nisu saglasni sa odlukom da se uđe u bojkot, već žele da izađu na izbore.

Da je "1 od 5 miliona" omladina SZS Macura tvrdi jer su, kako kaže, o tome svedočili i neki od pokretača protesta, koji su govorili o tome u kojoj meri je SZS preuzeo građanske proteste i praktično ih ugasio.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
ivan87

21.01.2020 19:06

Kao i uvek oni nalazeizgovor,ali im je nevazno koga napadaju...

ivan87

21.01.2020 19:10

Opoziciji uopste nije vazno,ko im sta kaze vazan im je izgovor...

Miki

21.01.2020 19:33

Opozicija trazi izgovore za sigurni poraz na izborima.

miki

21.01.2020 20:01

Za nemoc uvek postoji izgovor