Dačić primio Harčenka: Naši brojni susreti i konstruktivna saradnja doprineli su produbljivanju odnosa između dve zemlje

Autor:

Vesti

23.01.2020

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić primio je danas ambasadora Ruske Federacije u Beogradu Aleksandra Bocan-Harčenka.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Ivica Dačić

Razgovarano je o aktivnostima i planovima za dalji razvoj bilateralne saradnje u narednom periodu, sa posebnim akcentom na predstojeće održavanje sednice Međuvladinog komiteta za trgovinu, ekonomsku i naučno-tehničku saradnju, kojim sa srpske strane kopredsedava ministar Dačić, a koje je planirano da se održi u Kazanju, u martu ove godine.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Republike Srbije Ivica Dačić je čestitao ruskoj strani formiranje nove Vlade i izrazio najbolje želje za napredak i blagostanje bratske Rusije. 

Izrazio je posebno zadovoljstvo povodom reizbora na funkciju u Vladi Ruske Federacije, svog kolege, ministra inostranih poslova Sergeja Lavrova, kome je u čestitki uručenoj ambasadoru Ruske Federacije, poželeo uspeh na ličnom i profesionalnom planu. 

- Uveren sam da ćemo, polazeći od viševekovnog prijateljstva naših bratskih naroda i obostrane spremnosti za unapređenje svih vidova saradnje naših zemalja, koja se odlikuje visokim nivoom strateškog partnerstva i bliskosti, i dalje zajednički raditi u interesu prosperiteta Republike Srbije i Ruske Federacije. Želim da istaknem da su naši brojni susreti i prijateljska, otvorena i konstruktivna saradnja u proteklom periodu doprineli ubrzanom razvoju i produbljivanju odnosa između dve zemlje u svim oblastima. Posebno želim da, još jednom, izrazim zahvalnost za doslednu podršku Ruske Federacije u rešavanju pitanja Kosova i Metohije i očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Republike Srbije, kao i za pomoć u diplomatskoj borbi koju naša zemlja vodi u cilju iznalaženja mirnog i obostranog prihvatljivog rešenja tog pitanja - navodi se u čestitki ministra Dačića ministru spoljnih poslova Ruske Federacije Lavrovu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading