IZETBEGOVIĆ PLJUNUO PO ŽRTVAMA: Nije bilo masovnih zločina nad Srbima, oni treba da budu zahvalni na tome

Autor: Tanjug

Vesti

23.01.2020

14:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik bošnjačke Stranke demokratske akcije i zamenik predsedavajućeg Doma naroda PS BiH, Bakir Izetbegović, tvrdi da nad Srbima nije bilo masovnih zločina u proteklom ratu i da je broj stradalih Srba ukupno manji od broja stradalih u jednom danu u Srebrenici.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bakir Izetbegović

Izetbegović je to rekao na sednici Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH, koja je većinom glasova odbila predlog izmene krivičnog zakona kojim bi bile predviđene kazne za negiranje genocida i ratnog zločina, koji je predložio poslanik Demokratske fronte.

Reagujući na izlaganje poslanice SNSD, Dušanke Majkić o talasu masovnih suđenja za zločine nad Srbima, Izetbegović je, kako prenosi portal Klix, istakao da "nije bilo masovnih zločina nad Srbima i da će se uskoro utvrditi, kada se osude svi oni u talasu koji spominje, to neće biti jednako jednom danu zločina koji se desio u Srebrenici".

- Srbi treba da budu zahvalni na toj činjenici - rekao je Izetbegović.

Majkić mu je odgovorila da mu ne zamera na stavu, ali da i on njoj, koja govori u ime srpskog naroda, dozvoli pravo na svoj stav i da ostane dosledna u tome.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Vita

23.01.2020 15:27

Šire laži kada Srbi ne šire istinu.