ŠTRAJK U ŽELEZNICI ZBOG ZORANE: Devet sindikata se ujedinilo da spreči ministarku u ostvarenju prljavog plana

Autor:

Vesti

23.01.2020

16:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zorana Mihajlović baš ne odustaje od namere da nekog sebi bliskog postavi za vršioca dužnosti "Infrastrukture železnice". To mesto, podsetimo, ostalo je upražnjeno nakon hapšenja bivšeg ministarkinog savetnika, dugogodišnjeg saradnika i čoveka od njenog najvećeg poverenja Miroljuba Jevtića, koji je u pritvoru zbog primanja mita i Vlada ga je zvanično razrešila funkcije.

RepublikaFoto: Tanjug/M. MIRČETIĆ
Zorana Mihajlović

Prema rečima dobro upućenih sagovornika Srpskog telegrafa bliskih Vladi Srbije, prvobitna ideja Mihajlovićeve bila je da bez konkursa na mesto vršioca dužnosti kompanije koja raspolaže ogromnom imovinom progura Jevtićevog zamenika Milana Maksimovića. Taj plan joj je, međutim, osujećen, o čemu je juče pisao naš list.

- Ministarka se, stoga, odlučila za rezervnu varijantu. Ona po svaku cenu želi na Jevtićevom mestu nekog ko joj je blizak i koga može da kontroliše, kao što je to bio slučaj s Jevtićem. Važno joj je očigledno da poslovi koje su imali ne budu ugroženi - objašnjava izvor Srpskog telegrafa i dodaje:

- Na spisak kandidata za mesto vršioca dužnosti ona je stavila Zorana Puzovića i Đorđa Prokića iako su obojica u "Železnicama" veoma blisko sarađivali s Jevtićem i teško da nisu znali šta on radi.

Problem je što će novi direktor biti postavljen bez konkursa, što ministarki praktično daje odrešene ruke jer Vlada manje-više samo aminuje predloge resornih ministara.

Foto: print

 

Odgovor ministarstva: Vršioci dužnosti direktora ne biraju se na konkursu

 

- Ipak, pokušaj da progura svog prvog favorita Maksimovića nije prošao, što znači da je neko pročitao njenu igru. Nadajmo se da će tako biti i sa ovim što sada pokušava da sprovede - navodi sagovornik Srpskog telegrafa.

Podsetimo, Jevtić je u prvom iskazu policiji rekao da je veći deo prljavo stečenog novca predavao upravo Zorani Mihajlović, odnosno njenom suprugu Vladimiru Atanackoviću. Kasnije, pred tužiocem, taj iskaz je promenio i negirao krivicu.

Na pitanja Srpskog telegrafa iz ministarstva koje vodi Mihajlovićeva juče nam je stigao sledeći odgovor:

- Vršioci dužnosti direktora ne biraju se na konkursu. Odluku o tome ko će biti novi vršilac dužnosti direktora "Infrastukture železnice" doneće Vlada Srbije.

Puzović i Prokić, iako smo pitali i za njih, u odgovoru nisu ni pomenuti. 

U "Železnicama" česte afere

Ako bi se neko možda i složio s tim da se direktor tako važnog preduzeća kao što je "Infrastrukture železnice" bira bez konkursa, svakako bi odustao od te zamisli kada se podseti koliko je bivših čelnika "Železnica" bilo hapšeno i umešano u razne afere - od slučaja Obrada Šarančića pa sve do Dragoljuba Simonovića, koji je, doduše, hapšen zbog drugih razloga.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Kuki

24.01.2020 22:08

Povećala im plate da ih podmiti. Kukuuuu!!!