Ministar Šarčević posle pisanja Srpskog telegrafa: Obračunaćemo se sa agencijama koje pumpaju cene ekskurzija!

Autor:

Vesti

23.01.2020

22:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar prosvete Mladen Šarčević poručuje da je to ministarstvo krenulo u obračun sa agencijama koje maltene pljačkaju roditelje đaka paprenim cenama đačkih ekskurzija.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Mladen Šarčević

Šarčević za Srpski telegraf kaže da je Ministarstvo prosvete ovim povodom počelo saradnju i sa Nacionalnom asocijacijom turističkih agencija Srbije "Yuta".

- Hoćemo u saradnji sa njima da standardizujemo cene autobusa, kao i objekata, po kategorijama i usluzi. Ne može neko da vodi decu u objekat koji niko nije ni video, već mora da se proveri bezbednost, na prvom mestu, što je već 1000 puta rečeno direktorima. A po pitanju cena ekskurzija, kontrolu bi najbolje radili opštinski saveti roditelja. Već smo formirali 104 saveta i sada intenzivno radimo da oni budu formirani i u onim opštinama gde nisu. Videćemo ko je već dobro pokrenuo priču, pa da prenesu i drugima na koji način to najbolje funkcioniše - navodi Šarčević.

Deset agencija se dogovori oko teritorija i onda samo formalno učestvuju na tenderu

 

 

Objašnjava da je jako bitno da savet roditelja od direktora i školskog odbora traži da agencije koje učestvuju na tenderu obrazlože šta tačno koliko košta.

- To sam i ja sam tražio dok sam bio direktor škole. Zato još jednom ističem da su opštinski saveti roditelja jako bitni jer sa jednom školom možda i mogu da iskalkulišu i sakriju da se ne zna, ali sa više njih je to teže - ističe Šarčević.

Priznaje da je javna nabavka u ovakvim situacijama rupa.

- Naime, recimo, deset agencija se dogovori koja je čija teritorija i onda samo formalno učestvuju na tenderu i jedni drugima prave masku. I navodno je sve urađeno kako treba, a oni se zapravo međusobno dogovorili. Mangupska priča - zaključuje Šarčević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading