I TO SE DESILO: NATO zvaničnik brani Srbiju od albanskog lobiste

Autor:

Vesti

23.01.2020

22:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Srbija ima pravo na sopstveni izbor, poručio je direktor za bezbednosnu politiku NATO Džejms Meki", odgovarajući na kritike američkog kongresmena i čuvenog albanskog lobiste Eliota Engela.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
On je napao Srbiju: Eliot Engel

Meki je poslao otvoreno pismo u kom je izneo niz kritika na račun zapadne alijanse zbog navodno blagog i popustljivog odnosa prema Srbiji.

- Ne mogu da pričam u ime kongresmena Engela, ali mogu da pričam u ime NATO. Sa tačke gledišta NATO, ne postoji nikakva kontradikcija u tome što Srbija želi da ima dobre odnose sa Alijansom i dobre odnose sa Rusijom. To je izbor Srbije kao nezavisne zemlje - rekao je Meki za N1.

 

 

On je dodao da NATO veruje da svaka zemlja treba da ima pravo da donese takav izbor.

- Srbija mora da razmotri troškove i koristi svake saradnje i svakog odnosa koji ima, ali ona je nezavisna zemlja i NATO ne može da joj kaže s kim treba ili ne treba da ima odnose - naveo je Meki.

Povod za ovakvu reakciju je insistiranje Engela kao predsedavajućeg odbora za spoljne poslove Predstavničkog doma Kongresa na oštrom stavu prema Beogradu zbog kupovine ruskog oružja, vojne saradnje i bliskosti sa Moskvom. Engel je takođe poručio jednom od komandanata NATO admiralu Džejmsu Fogu, da kada iznosi podatke o uspešnoj saradnji sa Srbijom, to ne odražava stavove SAD.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading