PRLJAVA IGRA ZORANE: Preko sindikalaca planira da preuzme "Železnicu"

Autor:

Vesti

25.01.2020

06:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović preko svojih ljudi koji vode pojedine sindikate u "Železnicama Srbije" vedri i oblači u tom preduzeću. Ona postavlja nestručan kadar na rukovodeće pozicije, koji pritom raznim mahinacijama nanosi ogromnu finansijsku štetu Železnicama, a pritom nabacuju i poslove privatnim kompanijama.

RepublikaFoto: Tanjug/Sava Radovanović
Zorana Mihajlović

Poslednji u nizu poteza ministarke Mihajlović je postavljanje novog direktora "Infrastruktura železnice" nakon što je dosadašnji direktor Miroljub Jevtić uhapšen zbog sumnje da je primio mito od 10.000 evra u vezi za poslovima eksproprijacije zemljišta na trasi brze pruge. Ministarka bi, naime, u njegovu fotelju da postavi Zorana Puzovića ili Đorđa Prokića, koji su kadrovi direktora "Srbija voza", takođe kadra Jevtića i Zorane Mihajlović.

Nikić: Sa Zoranom se sastajem kao i ostali

Nebojša Nikić za Srpski telegraf tvrdi da se sa ministarkom Mihajlović sastajao isključivo kao i ostali predsednici sindikata i da se s njom nije video nasamo.

- Ja sam sa Jevtićem bio u problemu i ukazivao na sve što radi, a sada napadaju, između ostalih, mene jer pokušavaju da sačuvaju svoje visoke plate, koje su im omogućili. A sa ministarkom sam bio na sastancima isto kao i ostali predstavnici sindikata. Sa njenom savetnicom Mišelom sam češće u kontaktu jer je ona njen savetnik za železnice - tvrdi Nikić.

Na tvrdnje da se po firmi hvali da je član DS, tvrdi da nije tačno, da je bio, ali da se iščlanio po ubistvu tadašnjeg premijera Zorana Đinđića. Negira i putovanja radnika preko "Talas tursa":

- Burzanović je ranije sklapao ugovor sa firmom o putovanju radnika, a ne sa sindikatima. Mi smo od firme dobijali vaučere kako bismo slali radnike. Inače, ne putuje se još od, čini mi se, 2013.

RepublikaFoto: Tanjug/Zoran Žestić
U PRITVORU Miroljub Jevtić

- Predsednik Sindikata izvršnih službi srpskih železnica Nebojša Nikić, koji je inače član DS, pre nekoliko dana se tajno sastao sa ministarkom kako bi se zajedno dogovorili kako da postave Puzovića ili Prokića u direktorsku fotelju. Redovno se viđa i s njenom savetnicom Mišelom Nikolić, s kojom bukvalno kadrira po celoj železnici od "Infrastrukture" do "Srbija voza". Svi znaju da je najveći broj zaposlenih u tim preduzećima, nakon što su se "Železnice" podelile na povezane firme, upravo iz njegovog sindikata - tvrdi dobro obavešten izvor Srpskog telegrafa iz "Železnica Srbije".

Preko Nikićevog sindikata radnici idu na letovanja preko agencije "Talas turs", čiji je suvlasnik privedeni Burzanović

Kako dodaje naš sagovornik, ostali predstavnici sindikata su saznali za tajne sastanke ministarke i Nikića, zbog čega im se, kako tvrde, i izvinjavala na sastanku koji je imala sa njima u četvrtak. A slučajno ili ne, preko Nikićevog sindikata radnici odlaze na letovanja preko barske agencije "Talas turs", čiji je suvlasnik ni manje ni više nego Dragoslav Burzanović, koji je priveden zajedno sa Jevtićem.

RepublikaFoto: Tanjug/TANJA VALIČ
NJEMU SU HTELI DA DAJU FOTELJU Zoran Puzović

I Zorana i "Železnice" ćute

Iako smo pitanja ovim povodom poslali i na adresu "Železnica Srbije", kao i "Srbija voza" i "Srbija kargoa", koji imaju odvojene službe za saradnju sa medijima, ali i Ministarstvu saobraćaja, odgovor je stigao jedino iz firme "Srbija kargo", u kojoj kažu da otkako su samostalni, od 2015, nikada nisu raspisivali javne nabavke za takvu vrstu usluga.

- Samim tim ne postoji nijedan ugovor sa navedenom agencijom niti su bilo kakva finansijska sredstva uplaćivana istoj - kažu.

- Ranije je u "Železnicama Srbije" postojao član po kom su bila izdvajana sredstva za prevenciju radnika, te su oni na taj način išli na putovanja. Iako to ne postoji neko vreme, Nikić, koji je blizak sa Burzanovićem, počeo je da organizuje preko svog sindikata letovanja preko te firme. Na taj način su im ko zna koliko novca već platili - objašnjava naš sagovornik.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading