Jevtić posle posete Grenela: Čim se ukinu takse, može se krenuti dalje

Autor: Tanjug

Vesti

24.01.2020

22:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Srpske liste Dalibor Jevtić ocenio je večeras da odmah pošto kosovske privremene institucije ukinu takse na robu iz centralne Srbije i Bosne i Hercegovine može se krenuti dalje u dijalogu Beograda i Prištine.

RepublikaFoto: Telegraf/N. MANDIĆ
Dalibor Jevtić

- Sloboda kretanja, trgovina, rast ekonomije, nova radna mesta, dobar su put za mir i stabilnost u regionu. Čim kosovske tarife na robu iz Srbije i Bosne padnu, možemo krenuti dalje - poručio je Jevtić u poruci na Tviteru.

Kako prenosi Kosovo onlajn, on je u istoj poruci dao i punu podršku predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, specijalnom izaslaniku američkog predsednika Ričardu Grenelu i direktoru Kancelarije za KiM Marku Ðuriću.

Vlada Kosova odlučila je 21. novembra 2018. godine da na uvoz robe iz Srbije i Bosne i Hercegovine uvede takse od 100 posto, kao meru odmazde nakon neuspeha Kosova da postane članica Interpola.


Specijalni predstavnik američkog predsednika za dijalog Srbije i Kosova Ričard Grenel zatražio je ovih dana od kosovskih zvaničnika da ukinu takse na srpsku i bosansku robu a od Srbije da zaustavi kampanju protiv kosovske nezavisnosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading