Ðurić: Deo opozicije neće na izbore, jer ih čeka "kazna" građana

Autor: Tanjug

Vesti

26.01.2020

09:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potpredsednik Srpske napredne stranke Marko Ðurić ocenio je danas da lideri dela opozicije ne žele da izađu na predstojeće izbore u Srbiji zato što strepe od "kazne" građana za odsustvo kredibiliteta, politike i vizije za budućnost Srbije.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Marko Đurić

- Pojedini opozicioni lideri nemaju problem sa formom, oni imaju problem sa suštinom, pa izmišljaju da im smeta forma. Oni imaju problem što cela Srbija zna kakav je njihov politički kredibilitet i kakav je dosije njihovih dosadašnjih aktivnosti. Meni možete da kažete da smešno trčim ili aplaudiram, ali ne možete da mi kažete da se nisam borio za naš narod na KiM, niti mozete da mi kazete da imam 619 miliona evra na računu iz javnih sredstava, kao što to ima Dragan Ðilas - rekao je Ðurić za Radio Beograd.

Prema Ðurićevim rečima, niko ne može da kaže da sadašnja vlast i predsednik Aleksandar Vučić nemaju politiku o Kosovu i Metohiji ili o zaštiti državnih i nacionalnih interesa ili o obnovi srpske ekonomije.

- Umesto da gledaju kako da se sami pomere i daju šansu nekim mlađim i novim ljudima na opozicionoj političkoj sceni, oni se po svaku cenu drže za fotelje kao da im život od toga zavisi. Kao što nekad nisu želeli da siđu sa vlasti, tako danas neće da siđu sa rukovodećih pozicija u opozicionim strankama i na taj način delegitimišu delovanje same opozicije - kazao je Ðurić.

Prema njegovim rečima, opoziciji se u svemu izašlo u susret i ispunjeno je sve što su tražili kada je reč o izbornim uslovima.

- Oni ipak neće da izađu na izbore, a razlog je što znaju da ih čeka kazna od strane građana za odsustvo kredibiliteta, politike i vizije za budućnost Srbije - rekao je Ðurić.

On je istakao i da je veoma značajno to što je predsednik SNS Aleksandar Vučić najavio da će se stranka, nakon osam godina rada, osvežiti i osnažiti novom energijom i novim licima, što će se manifestovati kroz činjenicu da će na stranačkoj listi najvećim delom biti novi ljudi.

 

 


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (48)

Loading
Milica Milicic

26.01.2020 10:20

Deo opozicije nema podrsku gradjana, svestni su da ce lose proci na izborima.

BozaB

26.01.2020 10:21

Svesni su oni toga da podrsku gradjana nemaju i zato i bojkotuju.

Mrmot

26.01.2020 10:25

Ako izađu na izbore na površinu će da ispliva činjenica da nemaju nikakvu podršku naroda.

Eva

26.01.2020 10:41

SNS je nikad jaci,do pobede