RUSKI AMBASADOR O SITUACIJI U CG: Zabrinuti smo, liči na Ukrajinu

Autor: Tanjug

Vesti

29.01.2020

18:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Bocan Harčenko izjavio je večeras da je Moskva zabrinuta zbog situacije u vezi sa usvajanjem Zakona o slobodi veroispovesti u Crnoj Gori i poručio da je najbolji način da se to pitanje reši u Crnoj Gori, u dogovoru sa Srbijom, a ne u Savetu bezbednosti UN.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Bocan-Harčenko

Na pitanje studenata Pravnog fakulteta da li bi Rusija pristala da pokrene raspravu u SB UN na temu položaja Srba i SPC u CG, ako bi Srbija to od nje tražila, Bocan Harčenko je rekao da Rusiju zabrinjava ova situacija, kao i situacija u pravoslavlju u Ukrajini, gde je, kako je naveo, u toku pokušaj rascepa Pravoslavne crkve.

Ambasador je dodao da će Rusija, ako dobije neku vrstu molbe, pokušati da da svoj doprinos u pravnim okvirima ovoj situaciji, ali je ocenio da ona nije za SB UN.

- Ona je za rešavanje, na najbolji način u Crnoj Gori, zajedno sa Srbijom - rekao je Bocan Harčenko studentima Pravnog fakulteta, gde je održao predavanje o Rezoluciji 1244.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading