DSK usvojio koalicioni sporazum sa Samoopredeljenjem

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

02.02.2020

16:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Glavni odbor Demokratskog saveza Kosova danas je jednoglasno usvojio koalicioni sporazum sa pokretom Samoopredeljenje, potvrdio je portparol ove stranke, javlja Indeksonlajn.

RepublikaFoto: twitter.com/Insajder_net
Foto: Ilustracija

Kako se navodi, vlada kojom će rukovoditi lider Samoopredeljenja Aljbin Kurti imaće 15 ministarstava, šest za DSK, šest za Samoopredeljenje i tri za manjine.

Sporazumom je predviđeno da će DSK rukovoditi Ministarstvom omladine i sporta, Ministarstvom obrazovanja, nauke i inovacija, Ministarstvom unutrašnjih poslova i javne uprave, Ministarstvom infrastrukture i planiranja, Ministarstvom poljoprivrede i razvoja i Ministarstvom odbrane, javlja Indeksonlajn.


Na pitanje da li će prihvatiti mesto predsednika parlamenta, potpredsednica DSK Vjosa Osmani je rekla da su u DSK razgovarali o tome gde bi mogla najviše da doprinese, ali da se nije do kraja izjasnila o ovoj poziciji, prenosi Kosovo onlajn.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading