(VIDEO) Stefanović: Bojkotom deo opozicije prikriva koliko loše stoji u narodu!

Autor: pink.rs, Republika

Vesti

03.02.2020

10:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar policije Nebojša Stefanović gostovao je na TV Pink. Tom prilikom izjavio je da je bojkot izbora izmišljena priča dela opozicije da bi sakrila "koliko loše stoji u narodu" i da to što će izbori biti održani 26. aprila pokazuje da je Srbija demokratska zemlja koja osluškuje potrebe svih svojih građana, a ne izlazi u susret pojedinačnim partijama.

Foto: youtube.com/Novo jutro
Nebojša Stefanović

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pokazao je da je naša zemlja potpuno demokratska, da osluškuje sve svoje građane, a ne samo glas većine - kaže Nebojša Stefanović.

Upitan da li će kampanja za predstojeće parlamentarne i lokalne izbore biti najduža u novijoj političkoj istoriji i da li je Vučić određujući datum izbora za 26. april ''izašao u susret opoziciji'', Stefanović je kazao da se ne radi o izlaženju u susret bilo kojoj pojedinačnoj političkoj stranci ili organizaciji. 

Dodaje da je posao države da izađe u susret svojim građanima tamo gde je to zakonito, moguće i normalno, te da pokazuje demokratičnost društva i potpuno liberalizuje sve izborne uslove. 

Podseća i na to kako je lider Saveza za Srbiju 2008. godine promenio izborne uslove pred gradske izbore. 

- Do 2008. godine imali smo izbor za gradonačelnika Beograda koji se birao direktno. Dakle, glasalo se većinski, pa tako ako u prvom krugu nema dovoljne većine, ide se na drugi krug izbora, baš kao što se bira predsednik Republike. Međutim, 2008. godine Đilas se kandidovao za gradonačelnika Beograda, i znajući da ne može da pobedi jedan na jedan, promenio je način izbora gradonačelnika i prilagodio ga sebi. Dakle, potpuno je promenio način i model izbora gradonačelnika – navodi ministar za Pink. 

Ističe da bi bilo ocenjeno kao skandalozno da ova vlada učini nešto slično kao Đilas 2008. 

- Tada su promenu izbora ocenili kao potpuno demokratsku, kao vrhunac demokratije – kaže Stefanović. 

U periodu od 2008. do 2012. godine, kaže ministar, doneti su svi zakoni koji se tiču izbora i baš pod tim uslovima Srpska napredna stranka odnela je 2012. pobedu na izborima. 

- Neću da vas podsećam na zloupotrebu lika Tomislava Nikolića na državnoj televiziji (Javnom servisu Srbije) u najprljavijim predizbornim spotovima protivkandidata SNS. Mislite li da je SNS mogao da odgovori svojim spotom? Naravno da ne. Takvi spotovi emitovali su se dve-tri nedelje, a kada su procenili da je dovoljno rekli su “e, sada ukidamo ovakve spotove” – kaže Stefanović. 

Podseća i na još jednu državnu televiziju za koju navodi da je bila pod direktnom kontrolom Dragana Đilasa, a na kojoj članovi opozicije nikada nisu mogli da gostuju, niti da se emituju. 

- SNS je, dakle, 2012. izašla i pobedila na izborima pod takvim uslovima. Od tog trenutka nismo menjali nijedan zakon, jer su nam rekli da je to najbolji model koji je prihvatila i Evropa. Niko se nije ni bunio do pre godinu i po dana, kada su izašli i rekli da uslovi, koje su upravo oni doneli, ne valjaju ništa, te da bi izbori bili lažni ako bi se po ovim uslovima održali.

Podstavlja se, kaže, pitanje zašto su onda ovakvi uslovi doneti, zašto su za njih glasali Đilas, Jeremić i Obradović. 

- Mi danas želimo da razgovaramo, i razgovaramo, o izbornim uslovima i unapređujemo ih. Promenili smo mogućnosti, dali smo više mogućnosti REM-u, Agenciji za borbu protiv korupcije, lideri opozicije u prethodnoj godini gostovali su 19 puta u samo dve političke emisije na Javnom servisu Srbije – kaže ministar. Podseća i na to da lideri opozicije odbijaju gostovanje na mnogim televizijama, spinujući ovu činjenicu kako bi sebe predstavili kao žrtve navodnog medijskog mraka u Srbiji.

- Izbori još nisu raspisani, oni i sada dobijaju pozive da gostuju i iskažu svoje stavove, ali odbijaju iz političkih razloga - zaključio je Stefanović.

Kaže i da je bojkot dela opozicije izmišljena priča, a sve kako bi prikrili koliko loše stoje u narodu. 

- Svako ko građanima nudi da njihovu budućnost izabere neko drugi, nema dobru percepciju zašto se bavi poslom koji se bavi. Jasno mi je zašto se Đilas, Jeremić i Obradović bave svojim poslom, a to je radi akumulacije ogromnog bogatstva – kaže Stefanović za “Novo jutro”.

Stefanović smatra da će deo opozicije koji bojkotuje izbore pokušati da kroz različite grupe građana i pokrete uđe u republički parlament i lokalne skupštine, da bi, kako kaže, ostvarivali određeni uticaj.

- Time će prevariti njihove male partnere koji će poverovati u tu priču - rekao je Stefanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (43)

Loading
Tija

03.02.2020 10:43

Sve sto Djilas nalaze i kaze je izmisljeno. Toliko lose stoje u narodu da to cak i slep vidi. Ne znam sta su ocekivali

Mrmot

03.02.2020 10:46

Opozicija nema ni plan ni program. Ni oko ovog bojkota se nisu baš najbolje dogovorili,pitanje kolko će i to da ispoštuju. Bilo bi dobro da prestanu sa tim cirkusom i da izađu na izbore da vide kakvu podršku imaju u narodu.

vanja

03.02.2020 10:47

Bojkot opozicije je pokazatelj njihove nemoci u politickom smislu, gradjani su ih odavno pročitali.

Misa

03.02.2020 10:47

Narod nikada nece glasati za tajkuna iz opozicije.