Dačić: Kurti bi da Srbi pucaju na Srbe!

Autor: Tanjug

Vesti

03.02.2020

15:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sastavljači buduće Kurtijeve tužbe za genocid protiv Srbije trebalo bi obavezno da konsultuju i porodice žetelaca iz Starog Grackog, ubijenih iz autobusa "Niš-ekspresa", streljane dece u Goraždevcu, postradalih kod Radonjićkog jezera i u Klečki, kao i svakog od onih 200.000 Srba koji je OVK proterala sa Kosova i Metohije, izjavio je danas prvi potpredsednik vlade i šef diplomatije Ivica Dačić.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Ivica Dačić

- To bi zaista bi jedinstven slučaj u pravnoj praksi da džželat sudi žžrtvi i ako je to jedna od prvih tačaka Kurtijevog programa, onda se gasi i najmanja nada za pojavljivanje dijaloga - rekao je Dačić povodom najave mandatara tzv. Kosova Aljbina Kurtija u parlamentu da će podneti tužžbu za genocid protiv Srbije i da će osnovati institut za ratne zločine.

Kako je naveo, "naročito je opasna najava uvođenja obaveznog vojnog roka, jer bi time Srbi praktično bili naterani da služže tzv. Vojsci Kosova koja je nastala rušenjem svih vžećih sporazuma i u kojoj bi oni sutra, ne daj božže, bili naterani da pucaju na svoju braću".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading