Tramp nam čestitao Dan državnosti, ali POGREŠNO!

Autor:

Vesti

05.02.2020

11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Entoni Godfri uručio je predsedniku Aleksandru Vučiću ličnu čestitku predsednika te zemlje Donalda Trampa povodom Dana državnosti Srbije koji se obeležava 15. februara.

RepublikaFoto: fotomontaža/Tanjug/AP/pixabay.com
Foto: Ilustracija

Međutim, predsednik Amerike u kurtoaznom pismu provukao je i normalizaciju odnosa sa Kosovom - državom koja ne postoji.

U čestitki se kaže:

"Poštovani g. Predsedniče,

Američki narod i ja lično upućujemo najtoplije čestitke Vama i srpskom narodu povodom proslave Dana državnosti, 15. februara.

Sjedinjene Države i Srbija dele zajedničku viziju vaše zemlje, viziju koja je zasnovana na produbljivanju regionalne saradnje, jačanju demokratskih institucija, mirnom rešavanju razlika među susedima i izgradnji bolje budućnosti za građane Srbije.

 

 


Normalizacija odnosa sa Kosovom treba da ostane prioritet na vašem putu evropskih integracija. I ubuduće se možete osloniti na podršku Sjedinjenih Država na putu ostvarenja vašeg cilja – članstva u Evropskoj uniji, kao i u naporima u sprovođenju reformi koje će biti neophodne kako biste do tog cilja stigli.

Želim Vam radosnu proslavu Dana državnosti i radujem se još bližem partnerstvu naših dveju zemalja.

S poštovanjem,

Donald Tramp"

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading