Ministar Vulin: Kurti beži od pregovora!

Autor: Republika

Vesti

05.02.2020

12:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je, gostujući na TV Pink, da Priština radi na tome da pregovora ne bude i da Aljbin Kurti zapravo ne želi nastavak dijaloga. Razlog tome je osoba sa druge strane stola - Aleksandar Vučić, tvrdi Vulin.

RepublikaFoto: youtube.com/ Novo jutro
Aleksandar Vulin

- Šiptari beže od pregovora i gledaju samo mogućnosti koje bi mogle da nas udalje od pregovora. Sve što radi Kurti radi da pregovora ne bi bilo. Predsednik Vučić, od kako je počeo da vodi naše pregovore je kosovsku nezavisnost učinio vrlo upitnom. Šiptari vide da predsednik Vučić vodi politiku koja nije dobra za njih i da pregovori u kojima on učestvuje nisu dobri za njih. Oni dobro znaju ko sa druge strane pregovara i zato beže od pregovora. Srbima je u interesu da pregovaramo, jer, kao što vidite, uvek nešto izborimo za svoj narod i svoju zemlju, a oni to nisu u stanju da urade, jer kada dođete do argumenata, jako je teško braniti njihovu poziciju - izjavio je ministar odbrane Aleksandar Vulin gostujući u jutarnjem programu televizije Pink.

Na pitanje kako komentariše izjavu novog premijera Kurtija koji kaže da ne može biti sporazuma sa Srbijom ukoliko Srbija ima pristup da mora nešto da dobije, ministar Vulin je rekao da "ne zna na osnovu čega Šiptari tako razmišljaju dodajući da je možda razlog iskustvo sa nekim prethodnim političarima u Srbiji koji su stvarno davali sve, a nisu dobijali ništa.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić

- Ali Aleksandar Vučić nije takav političar što se vidi po tome da od kad on vodi pregovore, ma kako bilo teško, pogotovo u početku, Srbija, odnosno Srbi, imaju bolju poziciju na prostoru Kosova i Metohije. Osam godina smo slušali da je Aleksandar Vučić priznao Kosovo, da je zbog toga došao na vlast, a sad, osmu godinu Šiptari beže od njega i neće da pregovaraju. Sada beže od njega i neće da pregovaraju jer vide da su u tim pregovorima dobili zemlje koje ih više ne priznaju, nekad su ih samo priznavali, videli su da moraju da vode računa o interesima Srbije i Srba a nekada su mogli da ih gaze, brutalno, da rade šta god hoće sa njima. Stvari se menjaju. I sve ovo što radi Kurti radi da pregovora ne bi bilo - rekao je Vulin.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aljbin Kurti

Ministar odbrane je dodao da su Šiptari veoma podeljeni između sebe, ali da se ne dele na ideološkim osnovama, već imaju ekonomskih, klanovskih i mafijaških sukoba.

- Oni su između sebe veoma podeljen narod. Međutim, ako je u pitanju odnos prema Srbima i Srbiji, ujediniće se istog sekunda i svi o Srbima i Srbiji misle isto – da ne treba da postoje. Ti njihovi sukobi su folklornog karaktera, dok se ne dođe do pitanja Srba i Srbije, jer tog momenta oni postaju svi jedno. Mi to možemo da gledamo, možemo da se smejemo ili ne, smatramo to ozbiljnim ili neozbiljnim, ali što se tiče politike prema nama, nemojte uopšte da tražite razlike - rekao je Aleksandar Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading