Vučić: SNS će da prihvati predlog Gordane Čomić - na izbornim listama od sada 40 odsto žena!

Autor: Tanjug

Vesti

06.02.2020

14:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Poslanička grupa SNS u parlamentu podržaće izmene Zakona o izboru narodnih poslanika i lokalnim izborima koje je predložila poslanica opozicione Demokratske stranke Gordana Čomić, a koje predviđaju da na republičkim i lokalnim izbornim listama žene čine najmanje 40 odsto kandidata.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Aleksandar Vučić

To je danas rekao predsednik SNS i Srbije Aleksandar Vučić, navodeći da to pokazuje da Srbija u demokratskom smislu ide napred.

- Bićemo jedan od pet parlamenata u celoj Evropi po broju žena koje ćemo imati - rekao je Vučić na konferenciji za novinare posle sastanka sa evropskim komesarom za proširenje.


Vučić veruje da će to doprineti dodatnoj stabilizaciji političkih prilika u Srbiji jer su žene, kaže, mirnije, staloženije i brinu više o budućnosti nego prošlosti.
RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Gordana Čomić

- To će doprineti i kvalitetu našeg životnog standarda i rada u svim demokratskim institucijama u budućnosti - rekao je Vučić.


U Skupstini Srbije u toku je rasprava o izmenama i dopunama Zakona o izboru narodnih poslanika i lokalnim izborima koje predviđaju smanjenje cenzusa sa pet na tri odsto.

Na dnevnom redu su i predlozi opozicione poslanice DS Gordane Čomić koje predviđaju da na listama, na lokalnom i republičkom nivou bude 40 odsto žena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (44)

Loading
Damir

06.02.2020 14:36

Predsednik Vučić je po ko zna koji put pokazao da je čovek za kompromis i da prihvata uvek svaki razumani razložan predlog.

sonja

06.02.2020 15:08

Srbija sve vise napreduje.

ljika

06.02.2020 15:14

Sve za bolji zivot i bolju Srbiju.

Odgovori 10 0
Rade

06.02.2020 15:14

Svaki dobar predlog je prihvatljih i treba ga podrzati.

Odgovori 10 0