Vulin na Kelebiji: Niko nas neće posvađati sa Mađarskom, migranti su izmanipulisani

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

06.02.2020

21:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Oko 400 migranta okupilo se danas na graničnom prelazu Kelebija, a zajedno sa njima, u međuprostoru je i 50-oro dece, od kojih petnaestak stoji ispred same kapije prema mađarskoj granici i uzvikuje na engleskom jeziku "Otvorite vrata"

RepublikaFoto: youtube.com/Tanjug News Agency official
Deca okupljena na graničnom prelazu zahtevaju da im mađarske vlasti otvore prolaz

Deca, takođe, drže u rukama transparente sa istim porukama i uzvikuju "Hoćemo u Nemačku".

Migranti su raširili šatore u međuprostoru na graničnom prelazu Kelebija.

Prema procenama Lekara bez granica, zasnovanim na informacijama dobijenih od migranata, postoji mogućnost da se oni ovde zadrže nekoliko dana, a kažu i da među decom ima i beba.

Večeras je na granični prelaz Kelebija zbog novonastale situacije došao i ministar odbrane Aleksandar Vulin, koji je poručio da država Srbija ulaže sve napore da situaciju drži pod kontrolom, a da migranti dobiju dostojanstven tretman.

On je rekao da neće dozvoliti da deca budu zloupotrebljena i uveren je da iza cele ove situacije stoje nevladine organizacije, koje su, kako je rekao, migrante informisale da su granice otvorene.

- Nećemo dozvoliti da bilo ko dovede u sukob dve države, Srbiju i Mađarsku - rekao je Vulin.

Sve njih, kaže, ujedinjuje jedna stvar – da su izmanipulisani lažnim obećanjem da će im neko otvoriti granicu.

Vulin: Migranti su izmanipulisani da će im neko otvoriti granicu

- Neke nevladine organizacije su im pokazivale slike autobusa koji prolaze kroz ovaj granični prelaz, gde ih svi veselo dočekuju. Oni ne znaju zašto su došli - istakao je Vulin.

Naveo je da je od pojedinih migranata čuo da traže bolje uslove u kampovima, a od nekih i da ne žele da budu u kampovima sa predstavnicima drugih nacija ili drugih država.

- Izvinite, građani Srbije ne pitaju iz kojih su oni država došli, a vi pitate da li možete da budete sa nekim drugim. Te stvari su neprihvatljive. Država Srbija će biti humana, ali neće dozvoliti nikome da nas zloupotrebljava, da nas neko svaća sa susedima ili čini nešto što je protivzakonito - istakao je ministar odbrane.

Vulin je napomenuo da će se o toj temi nastviti razgovori.

- Ali, ovo neće moći dugo da traje i neće biti dozvoljeno masovno okupljanje bez razloga i organizacije - napomenuo je Vulin.

Migranti su na granični prelaz Kelebija, inače, stigli danas u popodnevnim satima, a prethodno su se okupili u obližnjoj šumi.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Marija

07.02.2020 13:59

Treba naci nacina da se pomogne tim ljudima pogotovu deci.Vlada Srbije mora biti jako razumna ,pametna a i humana,U Subotici i okolini ima ih dosta , ni tim ljudima nije dobro.U nevolji nikome nije dobro.Sretno sa resavanje slucaja.