Episkop Grigorije poslao dopis Srpskom telegrafu: U DEMANTIJU SVE POTVRDIO!

Autor: D. P.

Vesti

10.02.2020

04:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vladika Grigorije pokušao je da demantuje ono što je Srpski telegraf objavio u vikend-broju o pobuni vernika u Frankfurtu protiv njega i pojedinih sveštenika, ali je u svom dopisu praktično potvrdio naše pisanje i činjenice koje smo izneli. Takođe, episkop frankfurtski i sve Nemačke optužio nas je da nismo objavili njegov odgovor, svesno "zaboravivši" da pomene da nam je na pitanja poslata u petak pre podne odgovorio tog dana posle 20 časova, u vreme kada su novine odavno bile poslate u štampu.

Foto: Tanjug/D. GOLL
Vladika Grigorije

Podsetimo, našoj redakciji javili su se vernici iz Frankfurta ogorčeni što vladika preko svojih sveštenika na lokalu želi da zatvori Hram Svetog Luke, u centru tog grada, u koji oni idu već 44 godine. Zbog te namere oni su digli pravu bunu, organizovali se, održali protestni skup i naterali episkopa Grigorija da od svoje namere bar na neko vreme odustane.

To je u svom dopisu našem listu, objavljenom i na sajtu eparhije, priznao i sam Grigorije.

- Istina je da mi se narod obratio nizom pisama, iskazujući brigu i sentimentalnu vezanost za Hram Svetog Luke. Poslao sam tročlanu komisiju da razgovara sa narodom. Nedugo zatim, situacija je vraćena u prvobitno stanje, tj. odlučeno je da i nadalje zadržimo i drugo bogoslužbeno mesto u Frankfurtu - napisao je vladika, uz tvrdnju da se bogosluženja u ovoj crkvi redovno održavaju od 27. januara.

Grigorije je potvrdio i naše pisanje da je pojedinim vernicima koji su označeni kao kolovođe pobune zabranjen ulazak u obe frankfurtske crkve.

- Pojedini vernici, među njima i Goran Anđić (sagovornik u našem tekstu, prim. aut.), nastavili su da zloupotrebljavaju prostor kapele i da mimo redovnih bogosluženja organizuju okupljanja i drže nekakve govore. Stoga je jednom manjem broju pojedinaca izrečena zabrana ulaska u crkvene prostorije. Ovo je bio pedagoški čin, tj. prosto opomena. I gospodin Anđić i svi ostali dobrodošli su i nadalje u crkvi da se mole bogu, ali neophodno je da se urazume i crkveni prostor ne koriste za manipulaciju i zloupotrebe - napisao je vladika.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Brka

10.02.2020 17:11

Ništa nije demantovao.

Odgovori 14 4
Vera

10.02.2020 17:20

Možda je želeo da proda crkvu.