Odluka suda: Boško lažov, mora Petroviću da plati odštetu

Autor: Republika

Vesti

10.02.2020

14:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Dveri Boško Obradović moraće da plati nadoknadu zbog bezočnih laži koje je izgovorio o bivšem direktoru EMS Nikoli Petroviću.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Boško Obradović

Petrović je tužio Obradovića zbog povrede ugleda i časti, a ceo iznos koji će mu biti uplaćen po presudi Višeg suda u Beogradu u njegovu korist proslediće, kako je najavio, Ustanovi za decu i mlade u Sremčici (Moštanička 2).

Obradović je u martu 2017. u emisiji "Predsednički izbori" na televiziji N1 izrekao niz lažnih optužbi na račun Petrovića. On je, između ostalog, rekao da je predsednik Aleksandar Vučić po dolasku na vlast postavio Petrovića na mesto direktora EMS kako bi državni novac prelivao u svoj džep. Za tu i ostale tvrdnje sud je utvrdio da nemaju nikakvih dodirnih tačaka sa istinom.

- Kada Vučić dolazi na vlast, postavlja Nikolu Petrovića, svog kuma, za direktora jednog od najvažnijih javnih preduzeća "Elektromrežu Srbije". Šta radi Nikola Petrović sa pozicije direktora javnog preduzeća? Finansira zajedničke firme koje ima sa Nenadom Kovačem zvanim Neša Roming i tako direktno državne pare idu u privatne džepove. Drugi primer, uticaj na EMS kao javno preduzeće da uzme privatnu brokersku firmu da osigura svoju imovinu. Umesto da uzme državnu firmu "Dunav osiguranje" i tako iznese te pare ka privatnoj brokerskoj firmi, zapravo pere te pare za svoje stranačke i lične interese - rekao je Obradović u emisiji.

Iznos koji će mu biti uplaćen po presudi Višeg suda Petrović će proslediti Ustanovi za decu u Sremčici

Viši sud je nakon sprovedenog dokaznog postupka utvrdio da su svi ovi navodi lažni i da su povredili ugled i čast Petrovića.

- Navodi su neistiniti, nedokazani i usmereni na diskreditaciju tužiočeve ličnosti sa političkom pozadinom jer je navedenim izjavama tužilac lažno obeležen kao lopov i kao neko ko pljačka državu, pri čemu je sve rečeno u emisiji izmišljeno u kategoriji politikanstva. Shodno navedenom, tuženi Boško Obradović je obavezan od strane suda da isplati na ime naknadne nematerijalne štete usled povrede časti i ugleda tužiocu Nikoli Petroviću dosuđenu naknadu, kao i da tužiocu nadoknadi troškove sudskog postupka - stoji u presudi Višeg suda.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (22)

Loading
Marta

10.02.2020 14:51

Svi oni rade za svoj dzep sem predsednika Aleksandra Vucica jedino on vodi svoju politiku kako bi pomogao svim gradjanima

Damir

10.02.2020 14:53

Od Boška Obradovića jedino i možemo da očekujemo notorne laži i propagiranje nasilja,čovek jedino to ume da radi.

Odgovori 10 0
Mrmot

10.02.2020 15:12

Sud i nije imao izbora nego da ovako presudi.

Odgovori 10 0
Nina

10.02.2020 15:21

Obradovic treba da odgovara za lazi koje je objavio na racun Petrovica.

Odgovori 10 0