Ministar Vulin: Niste me sprečili da budem sa Srbima, i nećete

Autor:

Vesti

11.02.2020

15:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin danas je sa svojim saradnicima položio vence na grob bivšeg ministra odbrane SRJ Pavla Bulatovića u Rovcima kod Kolašina.

RepublikaFoto: Tanjug/D. BANDA
Aleksandar Vulin

Povodom tenzija koje je u javnosti podigao ministar spoljnih poslova Crne Gore Srđan Darmanović, koji se zalagao da se srpskoj delegaciji zabrani prisustvovanje ovom svečanom činu u vojnim uniformama, reagovao je srpski ministar odbrane ističući da je Darmanovića strah od svega što je srpsko.

- Gospodin Darmanović loše krije strah od svega što je simbol Srbije. Da je mogao da nam prekreči trobojke na reverima i to bi uradio. Ako su uniforme oficira Vojske Srbije problem na grobu Pavla Bulatovića, a zašto onda nisu bile problem na grobu Momira Bulatovića? Tada je delegaciju Ministarstva odbrane Srbije uz mene činio general Želimir Glisović i pukovnik Vesko Mimović, obojica u uniformama - izjavio je ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin odgovarajući ministru spoljnih poslova Crne Gore koji je rekao da poseta ministra Vulina nije bila državna već privatna i da "grob Pavla Bulatovića nije spomenik od državnog značaja pa korišćenje vojne uniforme nije opcija koja se razmatra".

- Je li grob Momirov kulturno dobro, a Pavlov nije? Pokažite nam odluku kojom ste to rešili. Strah vam kalja obraz, i ne trudite se da oponašate Hrvatsku baš u svemu. Možete Vi i nešto sami da smislite. Niste me sprečili da budem sa Srbima, i nećete - poručio je srpski ministar odbrane.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading