Vesić: Dobio sam tužbu od čoveka koji je umislio da treba da bude PREDSEDNIK REPUBLIKE

Autor: Republika

Vesti

14.02.2020

08:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić objavio je na fejsbuku da je dobio tužbu od Mlađana Đorđevića.

RepublikaFoto: Tanjug/B. STEKIĆ
Goran Vesić

Prenosimo vam objavu u celosti:

Danas sam dobio tužbu Mlađana Đorđevića. Nije ni prva, ni poslednja, ali je svakako najzanimljivija. Evo javio se konačno mračni Đilasov Suslov, čovek iz senke koji vuče sve konce, Tadićev savetnik koji je izgubio Crnu Goru na referendumu i osoba čiji je san i politički program da Srbiju vrati u srednji vek. Dakle, bilo je vreme da ovaj čovek bolesne ambicije jednom izađe na svetlo dana. A tek će, jer je iskompleksirani Tirion Lanister srpske politike umislio da treba da bude predsednik Republike.

Pre neki dan sam zanimanjem pročitao intervju Mlađana Đorđević političkom tabloidu Danas u kome se pohvalio da se čitav život borio protiv "radikalsko-julovske" koalicije.

RepublikaFoto: youtube.com/Naša Srbija
Mlađan Đorđević

To me je podsetilo na period 1992/1993. godine kada sam upoznao Đorđevića. Tada sam bio član redakcije Studenta čiji je urednik bio Slobodan Vuksanović, danas direktor Pedagoškog muzeja. Đorđević je bio visokopozicionirani funkcioner Saveza studenata Beograda zadužen za studentske medije, Student, Vidike i Radio Indeks. Tada je pomislio da je Mihil Andrejevič Suslov i tu ulogu igra celog života. Da prevedem na srpski, Đorđevićev posao u Savezu studenata je bio saslušava nas “neposlušne” novinare.

Na jednom sastanku ovaj studentski komesar, čas Suslov, a čas Berija, poznat po kožnom mantilu, tražio je od nas da za Student prestanu da pišu Mirjana Bobić Mojsilović, Vojislav Žanetić, Slavomir Đukić, Aleksandar Baljak, Desimir Tošić... Svi oni koji nisu bili tada za vladajući SPS. Sećam se da je tada meni i mojim prijateljima, Slobodanu Vuksanoviću i Ivanu Cvejiću, rekao da je “svi misle da je u SPO, ali da je on čovek SPS” i da štiti državu od nas “izdajnika”. I tada, i sada je sedeo na dve stolice. Tada u SPO i SPS, a sada u Dverima i kod Đilasa. Zahtevao je od nas Đorđević da podnesemo ostavke jer mu se nije svidela naša praksa da Student bude otvoren za sve političke opcije. Uspeli smo da ga prevarimo tako što smo napravili uporedni intervju sa Mirjanom Marković i Nikolom Miloševićem. Tada nas je ostavio na miru šest meseci. Gde da udari na suprugu predsednika?

Inače to rukovodstvo Saveza studenata bilo je poznato po tome da su svi vozili mercedese sa novopazarskom tablicama i da je svakog ponedeljka dolazila policija jer bi se prethodnog vikenda, kao po pravilu, dogodila krađa. Nestajali su obični televizor, mini linija, video rekorder...

Na kraju je Đorđević, zajedno sa tim rukovodstvom, uspeo je da nas smeni. Toliko o njegovom “gađenju” na JUL i borbi protov Miloševića. Zato je dobro da ovaj mračnjak izađe iz senke. Da konačno građani vide ko upravlja opozicijom u Srbiji.

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
Vuk

14.02.2020 08:30

Želje su jedno, a mogućnosti su drugo.

vojkan

14.02.2020 08:35

Bolesnik i totalno lud čovek.Opozicija više ne zna gde udara.

Kata

14.02.2020 08:50

Zelje su jedno mogucnosti su drugo. Oni drugih nacina i nemaju da skrenu paznju na sebe osim da salju tuzbe.

minja

14.02.2020 08:51

Moze samo da umislja.