ZVANIČNI BRISEL SE OGLASIO DA DEMANTUJE LAŽ LIDERA SZS Evropska komisija: Đilas izmislio listu

Autor:

Vesti

15.02.2020

06:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider Stranke slobode i pravde i osnivač Saveza za Srbiju Dragan Đilas toliko je masno slagao u pismu šefu Delegacije EU u našoj zemlji Semu Fabriciju da je reagovao čak i zvanični Brisel.

RepublikaFoto: Tanjug/T. VALIČ
Dragan Đilas

Đilas je naveo da "Srbija zaostaje kada je reč o indeksu uspešnosti ispunjavanja uslova za pridruživanje EU" i da se na toj (navodnoj) listi nalazimo iza Albanije, Severne Makedonije i Crne Gore. Problem je, međutim, što takav indeks uopšte ne postoji, zbog čega se oglasila i Evropska komisija (EK).

Kako je istakao portparol EK, ne postoji nikakav indeks koji računa uspeh u procesu proširenja. Iz EK je objašnjeno da je indeks koji Đilas pominje zapravo uzet iz internog dokumenta, a odnosi se na performanse u okviru regulativa instrumenta pretpristupne pomoći IPA2, što nema apsolutno nikakve veze sa onim što je napisao lider Saveza za Srbiju.

Đilas je prethodno u pismu šefu Delegacije EU u Srbiji Semu Fabriciju kritikovao njegovu ocenu da je evropska integracija Srbije realnost i kao dokaz priložio faksimil strance neimenovanog EU dokumenta, po kome se Srbija nalazi iza svih.

Jelena Vukoičić: Plasiraju lažne priče i afere u tolikoj meri da ih je teško i nabrojati

Potpredsednik SNS Milenko Jovanov kaže da je Đilasu već manir da laže.

- Nije mu prvi put da slaže, jednostavno, ako nema podatak koji bi govorio loše o Srbiji, on ga izmisli. To mu je način funkcionisanja, pa isto tako kada nema podatak koji bi govorio u prilog njegovoj politici, on ga takođe izmisli, pa nam predstavlja kako će za šest meseci da podigne zarade i tako dalje. Čovek je sklon izmišljanju, jedino što ne mora da izmišlja je 619 miliona evra jer njih stvarno ima - kaže Jovanov.

I predsednik Skupštine grada Beograda Nikola Nikodijević kaže da su Đilasu neistine i laži već odavno postale manir i jedino po čemu je prepoznatljiva srpska opozicija generalno.

- I kada ih uhvatite u 100 laži, bez griže savesti smisliće i 101. Tragično je jedino što je meta tih laži uglavnom država Srbija, prema kojoj nemaju nikakvo poštovanje niti osećaj odgovornosti - ističe Nikodijević.

Jovanov: Kad nema podatak koji bi govorio loše o Srbiji, on ga izmisli

Politikolog Jelena Vukoičić kaže da je Savez za Srbiju sa Đilasom na čelu svestan svoje nemoći, te da je njihovo ponašanje odraz njihovih političkih frustracija izazvanih činjenicom da ne mogu da osvoje vlast.

- Oni plasiraju lažne priče i afere u tolikoj meri da ih je teško i nabrojati. Prosto napadaju vlast radi napadanja i koriste stvari koje su apsolutno irelevantne, a s druge strane obećavaju nerealne stvari poput enormnih zarada. Njihova politika je destruktivna i iracionalna, isključivo motivisana željom da se dođe na vlast - naglašava Vukoičićeva. 

Fabrici: Pažljivo čitam sva pisma

RepublikaFoto: Tanjug/B. Stekić
Sem Fabrici

Šef delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici, povodom pisma koje mu je poslao Dragan Đilas, rekao je da pažljivo čita dopise koji mu se šalju i da pažljivo sluša sve ono što se dešava u zemlji. Poručio je i da EU smatra da izbori u Srbiji treba da se održe i da svi treba da učestvuju na njima, a na političkim liderima je da donesu odluku o tome.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Natasa

15.02.2020 07:41

Đilas je dno dna!

zoka

15.02.2020 07:45

Djilas jos jednom dokazuje da je obican lazov i manipulator.

Dejan

15.02.2020 07:47

Sad su i EU videli koji je Dragan Đilas patološki lažov.

Teodor Majic

15.02.2020 09:33

Izglea da se Djilasova politika svodi samo na lzi. Evo i potvrde iz Brisela. Dovoljan razlog da niko ne glasa za njega.