(FOTO) Vučić na okruglom stolu o bezbednosti na Balkanu: Prvi put sa Kurtijem i još dva Albanca!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

14.02.2020

18:02

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić večeras u Minhenu učestvuje na okruglom stolu o bezbednosti na Balkanu: "Koordinacija, saradnja, konsolidovanje? Podsticaj napretka zemalja Zapadnog Balkana".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Vučić

Ovo će možda biti prva prilika da Vučić ukrsti argumente sa novim kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem, koji prisustvuje istom panelu, zajedno sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem.

Panel na temu "Koordinacija, saradnja, konsolidovanje? Podsticaj napretka zemalja Zapadnog Balkana" održava se u okviru Minhenske bezbednosne konferencije, po pravilima četam hausa, što znači da je zatvoren za javnost.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučicć danas popodne učestvuje na okruglom stolu o bezbednosti na Balkanu, što će možda biti prva prilika da ukrsti argumente sa novim kosovskim premijerom Aljbinom Kurtijem, koji prisustvuje istom panelu, zajedno sa kosovskim predsednikom Hašimom Tačijem. Panel na temu "Koordinacija, saradnja, konsolidovanje? Podsticaj napretka zemalja Zapadnog Balkana“ održava se u okviru Minhenske bezbednosne konferencije, po pravilima četam hausa, što znači da je zatvoren za javnost. Sastanku prisustvuje i albanski premijer Edi Rama. Uz tri albanska predstavnika panel može biti žustriji nego prošle godine, konstatovali su ranije danas novinari u razgovoru sa predsednikom Vučićem, a on je uzvratio da je naša strategija jasna, a da će, uz bogato iskustvo, primeniti taktiku koja će rezultirati najboljim ishodom. Najavljeno je da će panel moderirati bivši specijalni savetnik visokog predstavnika za spoljnu politiku i bezbednost EU Natali Toci, inače direktorka Instituta za spoljne poslove.


Sastanku prisustvuje i albanski premijer Edi Rama.

Uz tri albanska predstavnika panel može biti žustriji nego prošle godine, konstatovali su ranije danas novinari u razgovoru sa predsednikom Vučićem, a on je uzvratio da je naša strategija jasna, a da će, uz bogato iskustvo, primeniti taktiku koja će rezultirati najboljim ishodom.

Najavljeno je da će panel moderirati bivši specijalni savetnik visokog predstavnika za spoljnu politiku i bezbednost EU Natali Toci, inače direktorka Instituta za spoljne poslove.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
ana

14.02.2020 18:11

Nadamo se najboljem ishodu

Odgovori 10 1
vojkan

14.02.2020 18:35

Vučić se bori samo istinom za svoj narod.Realan i objektivan.

Mima

14.02.2020 18:43

Zna se ko će voditi glavnu reč, pa ovi iz Prištine su se uplašili još pre sastanka ovom susretu.

Biljana

14.02.2020 20:14

Nisu se dobro proveli ni Kurti ni ta dvojica albanaca. Vučić žestoko brani interese Srbije