VUČIĆ O SERIJALU TELEVIZIJE N1 "VLADALAC": Spreman sam da im odgovorim, ali samo u emisiji koja ide "uživo"!

Autor: Republika

Vesti

15.02.2020

17:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prokomentarisao je serijal "Vladalac" koji će biti emitovan na Đilasovoj i Šolakovoj televiziji N1, u kome je prvi čovek Srbije prikazan kao medijski cenzor i neko ko zloupotrebljava vlast.

RepublikaFoto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ
Aleksandar Vučić

U intervjuu za Informer, predsednik je poručio da bi rado prokomentarisao sve navode iz pomenutog serijala, u kojima je predstavljen u krajnje negativnom kontekstvu, samo pod uslovom da takva emisija ide uživo.

- Zamislite samo da neka druga televizija sprema serijal o nekim drugim političarima. Žalili bi se Savetu Evrope, Evropskoj komisiji, svim institucijama i organizacijama za ljudska prava, svi ambasadori bi pozivali, rekli kako je to neprimerena kampanja. A ovako će ovo da nazovu istraživačkim novinarstvom. Budete li se sutra bavili bilo kim drugim, reći će vam "to nije istraživačko već hajkačko novinarstvo" - konstatovao je šef države.

Na potpitanje da li su ga zvali da učestvuje u navedenom serijalu, Vučić je odgovorio da je srećan što nije pristao na takvu vrstu manipulacije.

 

 

- Mene je Suzana obavestila, ali znate kako to ide. Uvek vas iseku kako hoće i srećan sam što nisam pristao na tu vrstu manipulacije i zloupotrebe. A ja sam uvek spreman ako imaju sat vremena... Dva sata filma su o meni pravili, počastvovan sam, nisam znao da sam toliko važan... Bez obzira na činjenicu da su prikupili sve one koji su bili na drugoj strani ne u odnosu na moju politiku, već na politiku koja bi Srbiji donosila nešto dobro ili koja bi radila u srpskom nacionalnom interesu. Ja sam spreman uživo da komentarišem sve to, ali uživo... - podvukao je predsednik Srbije i poentirao:

- Vi dva sata protiv mene, valjda ja imam pravo dva sata na odbranu. I to pri tome ste vi to radili sa najvažnijim efektima na crnoj pozadini, mnogo novca ste uložili, uz dramatičnu muziku, podsećate ljude kakav sam bio pre 30 godina. Ali dajte nekome da se odbrani, pa da koristi isto toliko vremena - naveo je Vučić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (4)

Loading
Mrmot

15.02.2020 19:10

Ne verujem da će im to gazda dopustiti. Na N1 se ne može čuti drugačije mišljenje.

goca

15.02.2020 20:22

Opravdan zahtev naseg predsednika, pa gostovati na toj televiziji je isto kao i boraviti u vucijoj jazbini.Samo uzivo, da cujemo i sva pitanja i sve odgovore, i da postoji mogucnost da se covek odbrani, jer to nece biti normalan razgovor, vec konstantan napad.

Dejanna

15.02.2020 21:59

A oni su zapravo hteli da zataskaju svoje tragove, pa si mislili da ce biti prikladno prebaciti loptu u tudje dvoriste. Dzaba se trude, znaju gradjani kakva nam je opozicija.

Ziva

15.02.2020 22:37

Vi ste spremni ali oni nisu.