Vučić: Smejali su mi se zbog migova!

Autor: agencije, Republika

Vesti

05.10.2017

13:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija će uskoro imati operabilnih 10 migova-29, što je, u poređenju sa regionom, ubedljivo najznačajniji broj i na tome se neće stati jer je želja da se građani osećaju sigurno, izjavio je danas predsednik Republike Aleksandar Vučić.

RepublikaFoto: Tanjug
Nisu znali da, kada se ja nešto dogovorim sa Putinom, to je gotovo, kaže Vučić

Dodao je da će u subotu imati važan telefonski razgovor sa predsednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

- Zahvaliću se na pomoći jer smo to dobili pod najpovoljnijim mogućim uslovima, a mi ćemo nastaviti da jačamo svoju armiju - rekao je predsednik Srbije.

- Mi nikakve sukobe nećemo i ne želimo, ali hoćemo da budemo sigurni da smo u stanju da zaštitimo, sačuvamo i odbranimo našu zemlju - rekao je Vučić nakon otvaranja fabrike u Rumi.

Stanje u Vojsci, smatra predsednik, neuporedivo je bolje nego što je bilo ranije, a podsetio je da, kada je on postao ministar odbrane, da tada nije bio nijedan mig-29.

- Imali smo jedan plus jedan mig-21, kao i dva miga-29 van resursa. Nemojte da zaboravite da sam više puta rekao da sam bio izložen podsmesima i napadima kako nikada neće stići ti migovi, videli ste da ih nisam čak čekao na aerodromu zato što se podrazumeva da, kada narodu i građanima kažem da sam se dogovorio sa predsednikom Putinom, to znači da će to biti urađeno - rekao je predsednik.

Vojnici će biti zadovoljniji, ističe Vučić i kaže da će imati "značajno, veoma značajno povećanje plata".

- Da li je to dovoljno - nije, ali i sledeće godine, kada dođe kumulativno, kada računate, biće značajno više. Oni nemaju manje u odnosu na ono što su imali pre smanjenja, sada će imati značajno više, tako da verujem da je Vojska danas mnogo jača, a vi ćete imati priliku 20. oktobra da vidite kako treba da izgleda opremljeno 1.500 vojnika naše specijalne brigade, ali videćemo da li će biti još nekih - rekao je Vučić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (63)

Loading
Igi

05.10.2017 13:57

Ko se zadnji smeje,najsladje se smeje

Milkica

05.10.2017 14:02

Smejali se a sada su poginuli glave.

vila

05.10.2017 14:06

Oni mogu da se smeju koliko hoce, al vi ste uradili spasili ovu zemlju i ponovo je podigli!

gaga

05.10.2017 14:14

Smejali su se , sad mogu da plaću. Jer obećanje je ispunjeno .