Bugari odustali od sabotaže: Pancir ipak stiže u Srbiju!

Autor: Sputnjik, Republika

Vesti

21.02.2020

16:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Bugarska nema nijedan razlog da zabrani Rusiji da preko njenog vazdušnog prostora isporuči 'Pancir S1' Srbiji", rekao je bugarski ministar odbrane Krasimir Karakačanov povodom negativne reakcije Atlantskog saveta Bugarske na tu odluku.

RepublikaFoto: Tanjug/D. BANDA
Pancir S1

- Ono što je tražila ruska strana urađeno je na vreme i na zakonit način. Ministarstvo odbrane i Generalštab apsolutno nemaju razloga da ne odobre prelet - izjavio je bugarski ministar.

On je rekao da Bugarska ima razlog da kritikuje Srbiju, ali da to ne može uticati na trenutnu situaciju.

- Postoje stvari zbog kojih kritikujemo Srbiju, lično je kritikujem zbog nepoštovanja prava bugarske nacionalne manjine, ali u konkretnom slučaju apsolutno nemamo razlog da zabranimo prelet preko naše zemlje - izjavio je Karakačanov.

On je dodao da bi u suprotnom odluka Bugarske mogla da izazove politički skandal.

- Bugarskoj ne treba takav skandal. Pored toga, taj skandal ticaće se dve zemlje – Rusije i Srbije. Vi dobro znate da naši piloti odlaze u Srbiju da treniraju na simulatorima, koristimo simulatore za "Mig 29". Srpska vojska dolazi u Bugarsku na vežbe pucanja. Na osnovu čega neko insistira na tome da je pogrešna odluka koju su donela ministarstva odbrane, inostranih poslova i saobraćaja? - izjavio je Karakačanov.

Ranije je Atlantski savet Bugarske je, nakon što su se pojavili izveštaji da su ministarstva izdala dozvolu za korišćenje vazdušnog prostora zemlje za isporuku sistema „Pancir S1“ u Srbiju, saopštio da je Bugarska ponovo napravila grešku i predložio da se ova odluka donosi na nivou Saveta ministara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading