Vučić: Mogu da snimaju šta hoće, na silu doći na vlast neće!

Autor: Tanjug, republika.rs

Vesti

23.02.2020

10:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da neće proći namere nekih da ruše Srbiju i da nasilno dođu na vlast, iako će u takvima imati "tesku konkurenciju" na izborima.

RepublikaFoto: Tanjug/D. GOLL
Aleksandar Vučić

-  Biće teska kampanja, ali mi cemo se boriti, nećemo ih pustiti - zaključio je Vučić.

On je ponovio da iza filma Vladalac, koji je emitovan na N1, stoje moćni tajkuni koji hoće povratak na vlast.

- Suština je u tome ko stoji iza ove kampanje. To su trojica moćnih tajkuna koji zele povratak na vlast i da ''provlače kablove po mozgovima'' ljudi, kao što provlače po kanalima - Šolak, Ðilas, Mišković - rekao Vučić gostujući na tv Prva.

On je rekao da film od tri sata, koji je četiri puta repriziran, prikazuje nepatvorenu mržnju protiv njega.

Istakao je i da su pozvani da o njemu govore svi njegovi neistomišljenici, i među njima jedino to nije bio Bojan Klačar, kao i da su stvari izvlačene iz konteksta.

- Oni su zakljucili da sam neiskren, bahat, radioaktivan, zao, toksican, osion, neempatican, destruktivan.... - rekao je Vučić citirajući ocene, epitete, imenice, glagole i fraze koji su upotrebljeni u filmu.

Sve to nije važno, kaže Vucić, i navodi da se ovim na najbolji nacin pokazuje koliko ima vise demokratije, nego u vreme prethodne vlasti.

Smatra da čak i danas nema dovoljno hrabrosti u društvu da se suprotstavi svima njima, koji imaju svoj kružok i hoće vlast bez izbora i glasova.

- Tajkunska banda bi da se vrati na vlast i upravlja Srbijom. Nemam nikakvu dilemu da su oni u pitanju i znam da govorim istinu i činjenice - poručio je Vučić.

On je naveo i da je zvančni podatak APR o Ðilasovim prihodima od 619 miliona evra dok je bio gradonačelnik i da to niko nije demantovao.

- Legalno je 619 miliona evra da zarađujes kao zamenik stranke i gradonacelnih beograda. Šta bi radili Radojicviu i Vesiću da su zaradili i višestruko manje - zapitao je Vučić i napomenuo da je Ðilas pre dolaska na vlast imao 76 000 evra.

On kaže i da se pravosuđe time ne bavi, jer im ne odgovara i jer su sudije i tužioci postavili oni 2009. godine.

- Nismo ih mi postavili - ukazao je Vučić.

On je rekao i da je ponosan zbog zakona o poreklu imovine koji će se naredne sedmice naći u parlamentu i dodao da će moliti da bude prvi od politicara kome će se ispitati imovina, kao i njegove poriodice, da bi se videlo da li je nešto utajio.

- Ponosan sam na taj zakon, da vidimo ko je sta zaradio i stekao - rekao je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (14)

Loading
Vuk

23.02.2020 10:34

Tako je!!!

Darko

23.02.2020 10:37

Na vlast u Srbiji se može doći samo izborima i nikako više

Verica

23.02.2020 11:05

Pokusaj dela opozicije da nasilno dodje na vlast moze da oduva ,, tornado 2020".

profesor1984

23.02.2020 11:44

Lepo receno. Na vlast se dolazi izborima voljom gradjana a ne lazima,uvredama,na silu.