(VIDEO) Vulin: Srbija je vojno neutralna zemlja i potrebna joj je jaka vojska koja može da sačuva tu neutralnost!

Autor: pink.rs, Republika

Vesti

24.02.2020

10:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je, povodom nabavke Pancira i druge vojne opreme, izjavio da je Srbija vojno neutralna zemlja koja je dokazala da želi mir i istakao da se vojna neutralnost čuva snagom, a ne slabošću.

Foto: printscreen/TVPink
Aleksandar Vulin

Vulin je komentarišući reči američkog generala Frenklina Ben Hodžisa rekao da je kroz istoriju Srbije uvek postojao neko sa strane ko nam je govorio da nam nešto ne treba.

- Od pruga, železnica, električne energije, topova, pa evo do Pancira. Bilo je perioda posle Drugog svetskog rata kada su nam govorili da nam ne treba teška industrija – rekao je Vulin u Novom jutru TV Pink.

Kako kaže, Srbija je vojno neutralna zemlja i ima obavezu prema građanima Srbije i svim Srbima, da ima vojsku koja je u stanju da sačuva našu vojnu neutralnost.

- Naša vojna neutralnost se ne čuva slabošću, nego se čuva snagom. Niste vojno neutralni tako što kažete "Ja se predajem", već ste vojno neutralni tako što kažete "Ja čuvam svoje nebo i čuvam svoju zemlju i biću preskup za bilo koga" – kazao je Vulin.

Prema njegovim rečima, suština vojske Srbije je u odvraćanju, da ona kaže ostatku sveta da smo suviše skupi da razgovaraju silom sa nama.

- Srbija je zemlja koja je dokazala da je spremna, i na svoju štetu, da radi za mir. Predsednik Vučić je jedini nezavisni lider na Balkanu i jedini čovek koji iskreno drži do mira. Nažalost, to ne mogu da kažem za ostale lidere u regionu kojima smeta jaka Srbija – rekao je Vulin.

On ističe da se zemlja za najgore sprema u miru, a ne kada dođe do nečega.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Branko

24.02.2020 11:46

Treba saradjivati sa Izraelom i koristiti njihova iskustva. I oni su okruženi neprijateljima.