TADIĆ DELI PACKE ZELENOVIĆU: Zbog kršenja bojkota, ne možeš u Ujedinjenu demokratsku stranku

Autor: Tanjug

Vesti

25.02.2020

17:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Jednostrana odluka Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića o izlasku na izbore u Šapcu otvara pitanje njihovog daljeg učešća u procesu ujedinjenja Demokratske strane", ocenjuje Socijaldemokratska stranka (SD) Borisa Tadića.

RepublikaFoto: Tanjug/D. VOJINOVIĆ
Boris Tadić

SD podseća da je Ujedinjena Demokratska stranka, čija je članica i Zajedno za Srbiju, u septembru prošle godine donela odluku o bojkotu predstojećih izbora na svim nivoima.

SD, kako kaže, ne odbacuje argumente u prilog izlasku na lokalne izbore, jer u određenim okolnostima to ne predstavlja ugrožavanje bojkota na republičkom nivou i čak može ojačati krajnje efekte tog bojkota.


Međutim, SD odbacuje ideju selektivnog izlaska na lokalne izbore samo u određenim gradovima i jednostrano donošenje odluka:

- Smatramo da je pre nego što je Zajedno za Srbiju jednostrano prekršila odluku koju smo doneli na nivou naše unije, to pitanje trebalo prodiskutovati unutar Ujedinjene Demokratske stranke, ali i celokupne opozicije koja bojkotuje izbore - poručuje stranka Borisa Tadića.

SD ističe da je neshvatljivo da organi Ujedinjene Demokratske stranke, za razliku od Saveza za Srbiju, ni jednog trenutka nisu bili čak ni informisani o tome da će Zajedno za Srbiju doneti takvu odluku, a kamoli da je takvo nešto dogovoreno.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading