(AUDIO) Ovo je snimak o koronavirusu koji je izazvao opštu paniku u Srbiji! Reagovali MUP i Ministarstvo zdravlja!

Autor: Republika

Vesti

26.02.2020

14:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova obavestili su nadležno tužilaštvo o audio snimku na kome, za sada nepoznata ženska osoba, širi lažne vesti na društvenim mrežama da su u Republici Srbiji zabeleženi smrtni slučajevi izazvani koronavirusom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Foto: Ilustracija

Na tom snimku iznosi se niz netačnih informacija kojima se pospešuje panika među stanovništvom.

Poslušajte o čemu je reč.

Policijski službenici Odeljenja za borbu protiv visokotehnološkog kriminala, po nalogu nadležnog tužilaštva, intenzivno rade na identifikovanju osobe koja je sačinila ovaj snimak, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo izazivanje panike i nereda.

Ministarstvo zdravlja podnelo krivičnu prijavu protiv NN lica!

Povodom audio zapisa u kojem ženska osoba saopštava da se krije broj obolelih i mrtvih od covid-19 virusa, a koji se od sinoć delio putem Vibera i WhatsApp aplikacija, Ministarstvo zdravlja obaveštava javnost da je podnelo krivičnu prijavu protiv NN lica za širenje lažnih vesti, izazivanje panike i nereda.
Ovom prilikom Ministarstvo zdravlja još jednom apeluje na sve da ne nasedaju na dezinformacije koje se plasiraju putem raznih oblika društvene komunikacije, a za koje je nemoguće utvrditi verodostojnost i izvor informacije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading