PREDAO SI SE SRBIMA! Haradinaj pobesneo na Kurtija zbog ukidanja taksi

Autor: kosovo-online.com, Republika

Vesti

27.02.2020

18:55

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši kosovski premijer Ramuš Haradinaj reagovao je večeras na odluku predsednika kosovske vlade Aljbina Kurtija koji je odlučio da 15. marta ukine taksu od sto odsto na uvoz sirovina iz Srbije i BiH, nazvavši Kurtija prevarantom i rekavši da se premijer predao Srbiji.

RepublikaFoto: youtube.com/Kosovo Sever Portal
Ramuš Haradinaj

- Večeras se Aljbin prevarant predao Srbiji. Ovo je početak povratka Srbije i Rusije na Kosovo. Prevarante Aljbin, od danas ste odgovorni za ponovno ekonomski osvajanje Kosova od strane Srbije. Bog blagoslovio Kosovo i njegov narod - poručio je Haradinaj u objavi na Fejsbuku.

Taksu od 100 odsto na robu iz Srbije i BiH uvela je vlada Ramuša Haradinaja krajem 2018. godine, nakon neuspeha Kosova da se učlani u Interpol, čemu se Srbija žustro protivila na međunarodnoj sceni.

Zbog takse je došlo i do prekida briselskog dijaloga o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, čije ukidanje Srbija traži kao uslov za nastavak dijaloga.

Na ukidanju takse već duže vreme insistiraju i predstavnici SAD i EU.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading