(VIDEO) Predsednik Srbije obećao još dve škole i autoput u Gornjem Milanovcu!

Autor: Republika

Vesti

28.02.2020

12:08 >> 12:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obišao je adaptiranu i rekonstruisanu zgradu Osnovne škole "Momčilo Nastasijević" u Gornjem Milanovcu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Aleksandar Vučić u Gornjem Milanovcu

Predsednikov obilazak škole počeo je od 13 časova.

Vučić je sa prisutnima razgovarao o važnosti dece za jedno društvo, te napomenuo da je "ove godine u januaru u Srbiji rođeno 245 dece više nego prošle godine u to vreme".

Potom se uključio u igru sa prisutnom decom, zaigravši odbojku i košarku sa njima.

"Gradićemo i otvaraćemo nove objekte"

Predsednik je đacima poručio da uživaju u obnovljenoj školi i da je njihovo samo da uče sada.

- Pred nama je mnogo izazova, migrantske krize, korona virusi, pitanje Kosova i Metohije, ali uz vaše poverenje i podršku možemo da odolimo svim izazovima. Ono što mogu da vam obećam je novi auto-put, kanalizacija, još dve škole u Gornjem Milanovcu će biti obnovljene kao i ova danas, i ono najvažnije je da je rad Srbije u januaru mesecu je viši za 6,5 odsto nego prethodnih godina. Da nije korona virusa, mogao bih slobodno da kažem da nam je ovo najuspešnija godina u proteklih 10 godina - rekao je Vučić i dodao da će "ponovo doći, kada budemo otvarali nove objekte".

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Kad se kaže - budućnost Srbije - pa to je, u stvari, ovo...

Ispred škole, Vučića su dočekali učenici i brojni građani Gornjeg Milanovca, sa kojima je porazgovarao, a sa nekima od njih se i slikao.

Direktorka škole Dragana Nikitović rekla je za Tanjug da je inicijativa za adapticiju škole pokrenuta posle u poplava koje su pogodile Gornji Milanovac u junu 2018.godina kada je, kako kaže, oštećena fiskulturna sala.

Tada je, navela je Nikitović, Kancelarija za upravljanje javnim ulaganjima opredila sredstva da se rekonstruiše sala, ali je projekat proširen na celu školu.

RepublikaFoto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ
Predsednik Srbije tokom obilaska renovirane škole



Kako je rekla, radovi su počeli u februaru prošle godine, a završeni su u decembru.

- Škola je kompletno rekonstrusana, zamenjeni su podovi, kao i stolarija u delu objekta, renovirani su toaleti, zamenjene elektro, vodovodne i grejne instalacije - rekla je Nikitović.

Dodala je da je adaptirano potkrovlje koje ranije nije imalo nikakvu namenu i da sada polovinu prostora koristi škola, a drugu izdvojeno odeljenje Muzičke škole iz Čačka.


Nikitović kaže da nastavu u toj školi pohađa 565 učenika raspoređenih u 24 odeljenja, a svi učenici sada nastavu pohađaju u jednoj smeni.

- Celodnevnu nastavu imaju četiri odeljenja do 16 časova, a nadamo se da ćemo u narednom periodu možemo ući u projekat jednosmenskog rada - rekla je Nikitović.

OŠ "Momčilo Nastasijević" u Gornjem Milanovcu osnovana je 1964. godine, a naziv je dobila po srpskom pesniku, Momčilu Nastasijeviću.

Školu su sa predsednikom posetili i ministar prosvete Mladen Šarčević, direktor Kancelarije za javna ulaganja Marko Blagojević, predsednik opštine Gornji Milanovac Dejan Kovačević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
Maša

28.02.2020 12:24

Predsednik šta obeća uvek ispuni.

sanja

28.02.2020 12:30

Divno je videti kako se deca raduju i srecna su sto im je skola rekonstruisana.

DejanM

28.02.2020 12:34

Ovo je za svaku pohvale.

KOSTA

28.02.2020 12:37

Svako renoviranje je dobrodoslo i obnovicemo sve skole jer nasa deca trebaju da imaju najbolje uslove za nastavu.