Vučić otkrio kad će raspisati parlamentarne izbore!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

29.02.2020

08:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Aleksandar Vučić najavio je danas da će parlamentarne izbore raspisati 4. marta, po povratku iz Vašingtona.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Vučić

- Duga će biti kampanja, više od 50 dana. Svi imaju vremena da se spreme. Kada su duge kampanje, potrebno je ne juriti, jer ne možete da dostignete vrhunac kampanje, ako ne napravite najbolju taktiku, ali svi će imati dovoljno vremena da predstave svoje programe - rekao je Vučić na RTS.

Vučić je istakao da se nada da će lista koju će sam voditi ostvariti dobar rezultat.


- Pozivam ljude na jedinstvo, na zajedničku borbu za dalji napredak Srbije i očuvanje mira. Da na sve izazove sa kojima se suočavamo, odgovorimo jedinstveno - rekao je Vučić.

On je zamolio građane da razumeju sa kojim se izazovima zemlja suočava i ponovio da je uveren da će biti teških pristisaka na Srbiju, i po pitanju RS.

- Jer, kada govore RS, misle Srbija i traže da nađu bilo šta da zamere Srbiji - primetio je Vučić.

On je dodao da je u Srbiju stigao sistem "Pancir S-1", ali ukazao i da se zemlje u okruženju naoružavaju.

- Mi nemamo podršku NATO. Sami smo, svoji i moramo da imamo snažnu vojsku, da bismo mogli da opstanemo. Ali , da ne slušamo samo priče kako se samo mi naoružavamo. Naoružavamo se manje nego Bugari - rekao je Vučić. Dodao je da će Srbija morati još ozbiljnije da ulaže u svoju vojsku, jer ne smemo da zastajemo za nekim.

Predsednik je naglasio da to nije pitanje toga da li Srbija želi sukob sa nekim, niti ga on vidi, niti ga Srbija želi, ali da naša država ne sme da zaostaje, jer je to jedini način da se sačuva vojna neutralnost, suverenitet i nezavisnost.

- Na moje pitanje zbog čega se svi naoružavate, pošto ste svi u NATO, nema odgovora. Da nije zbog Austrije? Turske? Nemojte da se igramo… - poručio je Vučić.

On je ponovio da je mnogo komplikovana situacija u strateškom smislu, zbog čega se mora voditi računa da sačuvamo mir, da podižemo ekonomiju, uz birgu o penzionerima, radnicima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (35)

Loading
Takica

29.02.2020 08:25

Očekujem fer borbu. Bez niskih udaraca koji, pre svega, uključuju spominjanje nečije dece u negativnom kontekstu! Dajte plan i program, dajte pravi izbor! Realnost je da je do sada samo SNS pokazala rezultate, koji su i više nego dobri. Šta je sa drugima, bojkot? Samo neka bojkotuju, sve je u redu dok drugi rade, a bojkotaši uživaju!

milan306

29.02.2020 08:36

Građani daju zadnju reč.

Ljubinka

29.02.2020 09:47

Svi na biralista da Srbija pokaze jedinstvo i snagu.

Nikola

29.02.2020 09:54

Narod veruje u politiku SNS