(FOTO) Vučić nakon sastanka sa Pompeom: Amerika nam treba kao prijatelj, inače bi bilo kao da smo u ringu sa Tajsonom!

Autor: Republika

Vesti

02.03.2020

13:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti iz Vašingtona nakon sastanka sa državnim sekretarom SAD Majkom Pompeom.

Foto: printscreen/TVPink
Vučić u Vašingtonu

Vučić je pred novinare izašao sa američkim ambasadorom u Beogradu Entonijem Godfrijem.

Novinarima je preneo i da je zahvalan američkim zvaničnicima na jasnom stavu po pitanju statusa Kosova, kao i na tome što žele da čuju Srbiju i da razumeju srpske probleme.

- Postoje mnogi zapadni zvaničnici sa kojima nikada ne znamo na čemu smo, i zato hvala Amerikancima što su jasno rekli svoj stav po tom pitanju, i što nas uvažavaju i što žele da nas saslušaju.

Na pitanje kako vidi taj zaokret u američkoj politici prema Prištini i sve jače pritiske na vlasti lažne države Vučić je rekao da nije zaokret u pitanju, već težnja da se uspostavi politika izgradnje dobrih odnosa.

- Moraju da razumeju poziciju Srbije, i ja sam zamolio našeg domaćina u Stejt departmentu da nas razume i da nam pomogne na različite načine i različitim mehanizmima. Želimo da polako gradimo odnose poverenja i prijateljstva. Pa nekim zemljama su potrebne decenije ili vekovi da razviju dobre odnose - rekao je Vučić, i ponovio da su razlike između naših zemalja velike, ali da moramo da sarađujemo.

- Mi znamo kolika je razlika između Srbije i SAD, pa oni imaju 500 puta veći budžet od nas. Ja ne mogu da ih opsujem, nego da tražim, molim i zahtevam. Nama je Amerika potrebna kao prijatelj, a ne kao neko sa kim ćemo mi tobože da se bijemo. To bi bilo kao da ja uđem sa Tajsonom u borbu. To je besmisleno. Hajde da gledamo u budućnost - rekao je predsednik i dodao:

- Hvala im na tome što jednoj maloj zemlji kao što je Srbija pridaju toliki značaj, a mi ćemo to da iskoristimo najbolje što možemo.

Vučić kaže i da bi danas i juče bilo još sastanaka da su svi došli u Vašigton.

Na kraju, zahvalio se na poštovanju koje je izraženo prema Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Ana

02.03.2020 15:50

Gledajuci predsednka na ovako velikoj sceni, sticem utisak da je Srbija mnogo veca zemlja nego sto se cini. Veliki uspeh, velika cast. Pohvale za predsednika.

Mia

02.03.2020 16:35

Sto bolji odnosi sa Amrikom.

Odgovori 10 0
Miki

02.03.2020 16:43

Treba zaboraviti nedavnu proslost i opet uspostaviti prijateljske veze sa Amerikom.

Mita

02.03.2020 16:44

Srbija je otpocela novi put na kome nema mesta kopanju po starim ranama, vec gledanju unapred. Zato nam bliza saradnja sa SADom odgovara.

Odgovori 10 0