Vesić: Đilas nervozan zbog izbora i Zakona o poreklu imovine

Autor:

Vesti

03.03.2020

15:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je danas da je predsednik Stranke slobode i pravde (SPP) Dragan Ðilas pokazuje nervozu pred raspisivanje izbora koje je, kako kaže, pokušavao da spreči, a svoje političke partnere uveravao da izbora neće biti.

RepublikaFoto: Republika
Goran Vesić

Vesić, takođe, kaže da je Ðilas nervozan i zbog usvajanja Zakona o poreklu imovine i zato što bi trebalo da objasni kako je, dok je bio na vlasti, postao vlasnik 11 stanova, dve garaže, dva automobila, zatim 22,6 hektara zemljššta i 635 kvadrata pomoćnih objekata.

Vesić u saopštenju navodi da je Ðilas 2007.godine, kada je postao ministar u Vladi Vojislava Koštunice, prijavio nekretninu na Dedinju i ušteđevinu od 70.000 evra, kao i da su Ðilasove firme, dok je bio na vlasti, radeći sa državom i medijima u vlasništvu džave, imale promet od 619 miliona evra.

- Nema u svetu primera političara koji se za tako kratko vreme tako obogatio kao Dragan Ðilas - naveo je zamenik gradonačelnika i upitao da li bi jedan političar mogao tako da radi u Briselu, Vašingtonu, Londonu ili Parizu.

Vesić je upitao i zašto Ðilasu smeta koliko vlasnik TV Pink Željko Mitrović plaća novinara Dragana Vučićevića i zašto ne kaže koliko su plaćeni zaposleni u "Ðilasovim medijima" iz kojih svakog dana, kako kaže, izađe "neka laž o Aleksandru Vučiću, njegovoj porodici i saradnicima".

Dodao je da je Ðilas potrošio milione da uveri narod kako je pošten, da spreči izbore i izazove haos na ulicama Beograda.

Sada, ističe Vesić, dolazi vreme kada će se pokazati koliko Ðilas vredi jer se, kako kaže, vrednost političara određuje brojem glasova na izborima.

Ðilas je danas u videu, pod naslovom "prelistavanje" u kome komentariše štampu na fejsbuk nalogu ŠP, reagovao na Vesićev tekst u dnevnom listu Blicu u kojem je zamenik gradonačelnika pozvao Ðilasa da objasni poreklo svoje imovine.

Lider ŠP-a je naveo da je Vesić izneo mnogo neistina u tom tekstu i da nije tačno da nijedna stranka pre SNS, kako je napisao zamenik gradonačelnika, nije predložila donošenje Zakona o poreklu imovine i naveo da je aktuelna vlast imala 7 godina da pokrene krivocni postupak protiv njega, a nije to učinila, jer, kako kaže, nije imala osnova za to.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (18)

Loading
Tija

03.03.2020 16:05

Ne samo Djilas,vec svi oko njega da objasne kako su stekli bogatstvo. Zabrinuti su i koriste svaki momenat da skrenu paznju i obmanjuju gradjane!Zakon mora bi isti za sve.

Milica

03.03.2020 16:26

Jel zna Đilas da nervoza loše utiče na čoveka? Sada ćemo napokon da vidimo koliku imovinu ima, a i da saznamo njeno poreklo.

Darko

03.03.2020 16:37

Đilas će mnogo toga morati da objasni oko sticanja imovine

Rasko

03.03.2020 16:40

Opozicijo uzalud trud dzaba vam sve. Zna se kome narod veruje i ko radi za narod. Narod će uvek biti na strani ljudi koji se bore i rade.