VUČIĆ NALOŽIO VULINU I GAŠIĆU: Ako krene najezda migranata, zatvaramo granicu!

Autor: novosti.rs, Republika

Vesti

05.03.2020

20:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao je nalog vojsci, policiji i Bezbednosno-informativnoj agenciji da gotovo hermetički zatvore našu granicu prema Severnoj Makedoniji, ukoliko bi došlo do najezde migranata koji već danima pokušavaju da prodru u Grčku, sa turske strane - saznaju "Novosti".

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Aleksandar Vučić

Šef države se preventivno odlučio na ovaj korak, vodeći računa, pre svega, o nacionalnoj bezbednosti, iako je on lično protiv ksenofobne politike, jer je naš narod, poučen sopstvenim tragičnim iskustvom, uvek pokazivao solidarnost prema svima koji su izbegli iz ratnih područja.

Vučić svakodnevno dobija operativne podatke od naših bezbednosnih službi, otkako je turski predsednik Redžep Tajip Erdogan otvorio granice i pustio izbeglice da pređu u EU. On je čvrst u uverenju da će Srbija, ukoliko bude potrebe, umeti da zaštiti svoju teritoriju i da neće postati "parking za migrante".

Situacija je postala ozbiljna kada je Turska pustila oko 130.000 izbeglica i migranata, koji su se zaputili ka Evropi starom balkanskom rutom, koja je dobrim delom zatvorena posle migrantske krize 2015.

Tenzije na tursko-grčkoj granici nastavljene su i danas, iako nije bilo ispaljivanja suzavca i gumenih metaka kao prethodnih dana, ali je Ankara odlučila da postavi 1.000 pripadnika specijalnih policijskih snaga na međi sa Grčkom, kako bi zaustavila povratak migranata na svoju teritoriju.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (13)

Loading
Rasko

05.03.2020 21:22

Nas predsednik je uvek maksimalno spreman da zaštiti gradjane i Srbiju. Uvek smo bezbedni jer nam garantuje bezbednost i nece dozvoliti da Srbija bude mesto migrantima

Mala plava

05.03.2020 21:28

Ne mozemo dovesti u opasnost nase gradjane i zemlju da bi pomogli ovoj najezdi koja je vestacki poslata.

stanko

05.03.2020 21:55

Vlast drzi sve pod kontrolom u vezi problema migranti

Biljana

06.03.2020 04:04

Bez obzira što smo do sada imali veliko poštovanje prema migrantima,ne možemo dovesti u opasnost naše gradjane i zemlju. Ako je iko bio toleranta prema njima svakako je to bila Srbija.