DRAMATIČNE PROMENE NA LISTI SPS: Dačić izbacio ministre, više od polovine kandidata nova imena

Autor: novosti.rs, Republika

Vesti

06.03.2020

16:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Koalicija i Jedinstvene Srbije kompletirala je listu kandidata za poslanike, a u 18 sati će predati kandidaturu Republičkoj izbornoj komisiji.

RepublikaFoto: sps.org.rs
Ivica Dačić

Lista kandidata pretrpela je značajne promene u odnosu na izbore održane 2016. godine, pa tako među prvih deset imena, izuzev Ivice Dačića i Dragana Markovića Palme nema nijednog visokog stranačkog funkcionera, a sa spiska su izostali i ministri iz aktuelne vlade.

Više od polovine kandidata čine sasvim nova imena, a 43 odsto su žene, što je više od zakonom propisane obaveze.

Već na trećem mestu nalazi se Dubravka Kralj (26) iz Zrenjanina, student generacije Pravnog fakulteta i Univerziteta u Novom Sadu, a odmah ispod nje je predsednik omladine SPS Uglješa Marković koji će i predati listu socijalista.

Pojačanje socijalista u novom sazivu biće čuveni fudbalski trener Ljupko Petrović, rukometaš Ratko Nikolić i reper Stefan Cvijović Cvija. Na listi je i preživela logorašica iz Jasenovca Smilja Tišma, kao i glumci Jelica Sretenović i Marko Stojanović.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Stršljen

06.03.2020 18:46

Elita,sve je isto samo njega nemaju.

Odgovori 17 0
Petar

06.03.2020 22:11

A gde je "BAKA PRASE" ????? Kako njega zaboraviste !!!????

Odgovori 16 0