Vučić sa Fruške gore: Jasno je da Kurti radi protiv Donalda Trampa

Autor:

Vesti

07.03.2020

12:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U susret Međunarodnom danu žena, predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas na Fruškoj gori sa polaznicama Akademije mladih lidera SNS, koje su kandidatkinje za narodne poslanice.

RepublikaFoto: Tanjug/R. PRELIĆ
Aleksandar Vučić

Nakon sastanka koji je održan, predsednik Srbije je odgovarao na pitanja novinara o različitim temama.

Na pitanje o ukidanju taksi kojima Kosovo čini ogromnu štetu srpskoj ekonomiji, Vučić je rekao da Kurtijeva politika pokazuje da se Albanci okreću ka evropskim državama koje žele za svoje saveznike.

- Noćas smo premijerka, Marko Đurić i ja, dugo pravili analizu i čitali tekst Kurtija koji je objavljen u nemačkim medijima. Pratili smo pažljivo šta se zbiva u Sjedinjenim državama. Ono što je potpuno jasno, to je da prištinska vlada se sve jasnije okreće protiv Donalda Trampa, Grenela i O'brajena. Sklonište za svoje namere pokušavaju da pronađu u administracijama dve evropske zmelje.

U jednom momentu, Vučić je citirao Kurtija i izneo da se u potpunosti slaže sa njegovim stavom da je situacija sa Kosovom iznuđena pretnjom i agresijom.

- "Potpis ispod nečega ili sagalasnost na nešto što je iznuđeno pretnjom ne važi". To kaže Kurti i ja se u tome slažem sa njim. Situacija na Kosovu je iznuđenja velikom agresijom nad Srbijom - rekao je Vučić.

- Mi ćemo da čekamo odluku o ukidanju taksi. Glupost je razgovarati oko reciprociteta, o tome neću da govorim. Nećemo da kažemo hvala kada nam ukinu takse, već ćemo da iznesemo koliku su nam štetu napravili - dodao je on i najavio da za nekoliko dana odlazi u Berlin gde razgovori neće biti nimalo laki.

Na konstataciju da Kurti prilikom pregovora sa Srbijom ima crvene linije koje neće da pređe, a koje se tiču teritorijalnog integriteta i suvereniteta tzv. države Kosovo, Vučić je ironično odgovorio:

- Ne znam o čemu želi da razgovara, o lešnicima?

Na pitanje o tome da je EU novcem finansirala produkciju filma "Vladalac", kako su preneli pojedini mediji, Vučić je rekao da bi želeo da se objave ovakva četiri filma.

- To je strani devizni priliv u našu zemlju. Čestitam i gospodinu Lekiću i molim ljude iz EU da finansiraju još četiri takva filma - rekao je on.

Govoreći o situaciji sa koronavirusom predsednik Srbije je čestitao svim institucijama na angažovanosti i dobroj pripremljenosti u naporima da se spreči epidemija, dodajući da su svi pristupili vrlo odgovorno. Prema njegovim rečima, za sada je cela stvar pod kontrolom i nije u planu otkazivanje sportskih manifestacija i masovnih okupljanja. 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (21)

Loading
mina

07.03.2020 12:57

Srbije je apelovala u svim institucijama da se max angažuju i dobro pripreme da se spreči epidemija.

Ivan

07.03.2020 13:03

Preracunao se Kurti, a preracunali su se i malobrojni u Srbiji koji su se radovali njegovom dolasku na vlast. Srbija nikada bolja sa SAD, a Kurti napada Trampa

Miki

07.03.2020 13:09

Albanci su jedno necivilizovano pleme na tlu Evrope ,koje je prevrtljivo i nikada ne postuje medjunarodne dogovore, sada okrece ledja SAD koje su ih s dusno podrzavale, ko zna kome ce se sada prikloniti da bi ostvarili svoj san nezavisnog Kosova , sanjan jos od prizrenske lige 1878. godine.

Miki

07.03.2020 13:12

Kurti je umislio da je velika faca, ali bice mu tesko kad ga vrate na svoje mesto.