Vesić: SNS se odgovorno odnosi prema ženama

Autor: Tanjug

Vesti

07.03.2020

20:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uoči Međunarodnog dana žena večeras je za sugrađanke beogradske opštine Čukarica priređena proslava kojoj je prisustvovao i član Predsedništva SNS Goran Vesić koji je poručio da se ta stranka veoma odgovorno odnosi prema ženama i da će tako biti i ubuduće.

RepublikaFoto: facebook.com/Goran Vesić
Goran Vesić sa sugrađankama beogradske opštine Čukarica

Vesić je rekao da se danas, veče pred 8. mart u svim odborima SNS širom Srbije organizuju prijemi za žene. - Tako je i ovde na Čukarici gde više od 350 žena koje podržavaju našu stranku slave sa nama 8. mart - rekao je Vesić.

Taj dan je, dodao je, prilika da se podsetimo da društvo treba više da vodi računa o pravima žena i da se prema njima ponaša odgovornije nego do sada.

- Mi kao SNS možemo sa ponosom da kažemo da se poslednjih šest, sedam godina zaista popravio položaj žena u našem društvu pre svega zahvaljujući tome što se mnogo oštrije sankcioniše nasilje nad ženama, kao i nasilje bilo kakve vrste, ali posebno nasilje na ženama koje su često izložene nasilju -rekao je Vesić.

Naveo je da se po broju prijava može videti koliko u našem društvu ima nasilja nad ženama, iako svi slučajevi tog nasilja još uvek nisu prijavljeni. Sa druge strane, dodao je Vesić, u proteklih sedam godina se u Srbiji zaposlilo skoro 700.000 ljudi među kojima veći deo čine žene. To je, istakao je, još jedan dokaz da žene imaju bolju poziciju u našem društvu. Istakao je da se SNS veoma odgovorno odnosi prema ženama i da će tako biti i ubuduće.

- Osmi mart je samo dan u kojem se podsećamo na to šta smo uradili za žene i šta još možemo da uradimo. To nije jedini dan kada brinemo o ženama i zato je ovaj dan prilika da im čestitamo njihov praznik, ali i da zajedno sumiramo šta smo uradili da njihova prava budu takva da budu jednaki članovi društva i šta još treba da uradimo zajedno - rekao je Vesić.

Potredsednik opštinskog odbora SNS Čukarica Vesna Jokanović je rekla da ta stranka brine i radi u interesu svih žena.

- U ime svih žena koje su večeras ovde, i u svoje ime, želim da se zahvalim gospodinu Vesiću što je došao da uveliča ovaj događaj. Mi ispred SNS brinemo i radimo u interesu svih žena Čukarice. Večeras smo okupili 350 žena i za njih organizovali druženje kroz koje ćemo im poželeti da budu uvažavane, poštovane i voljene svih dana u godini, a ne samo kada je 8. mart - rekla je Jokanović.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading