Brnabić o koronavirusu: Pratimo preporuke stručnjaka, ne paničite!

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

08.03.2020

14:50

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U ovom trenutku nema potrebe za otkazivanje velikih javnih događaja zbog koronavirusa, kaže predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić i navodi da ona o tome ne odlučuje.

RepublikaFoto: Tanjug/S. RADOVANOVIĆ
Ana Brnabić

- Ja ne odlučujem o tome. Ja kao predsednica Vlade pratim prepruke stručnih organa, resornog ministarstva, stručnih službi. U ovom trenutku nema potrebe za otkazivanje takvih događaja, ako bude potrebe mi ćemo zaista odgovoriti na to odmah - rekla je Brnabić.

Ona je nakon otvaranja Salona nobelovki naglasila da će se državni organi odgovorno ponašati u vezi sa koronavirusom i da nema mesta za paniku.


- Stručne službe rade svaki dan, ako bude bilo potrebe reagovaćemo - rekla je Brnabić odgovarajući na novinarsko pitanje da li treba otkazati velike javne događaje u Srbiji zbog koronavirusa.



Šef Delegacije EU u Srbiji Sem Fabrici rekao je da se koordinacija u Evropi o trenutnom pitanju koronavirusa odvija snažno.

- Evropska komisija je već uputila novac u brojne fondove za hitne situacije. U toku je koordinacija među državama članicama da preduzmu aktivnosti blisko sarađujući sa drugima - kaže Fabrici koji je sa predsednicom Vlade Srbije prisustvovao otvaranju Salona nobelovki.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading