Raspad sistema: Lutovac sad otvoreno rastura DS

Autor:

Vesti

09.03.2020

06:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kako Srpski telegraf saznaje, na Izvršnom odboru Demokratske stranke održanom za vikend predsednik Zoran Lutovac ponovo je raspustio neposlušne odbore stranke iako je Statutarna komisija te njegove odluke nedavno poništila. Kako kažu izvori našeg lista unutar DS, lider demokrata na taj način hoće protivpravno da nametne volju svog mentora Dragana Ðilasa i prevari svoje pristalice da nije odobrio Saši Paunoviću i Nebojši Zelenoviću da izađu na izbore iako ova dvojica sve rade u dogovoru sa njima.

RepublikaFoto: Tanjug/D. Goll
Zoran Lutovac

- Plan Lutovca je da ne dostavi odborima koje je raspustio odluku o raspuštanju pre sledeće subote kako Statutarna komisija ne bi mogla da je poništi i da tako obezbedi većinu na Glavnom odboru DS, koji je zakazan za 14. mart, a na kome Lutovac više nema većinu - otkrivaju naši izvori iz vrha DS.

KVORUM IZ PARAĆINA

Izvršni odbor DS, kojim predsedava Dušan Konstantinović, Zelenovićev čovek iz Šapca i osoba od poverenja Dušana Petrovića, zasedao je tri sata od početka sednice jer nije bilo kvoruma. Pristalice Balše Božovića su oborile kvorum na početku sednice, a tada je došao i kvorum koji je dao Voja Vasić iz Paraćina, desna ruka Saše Paunovića i načelnik opštinske uprave.

Dopis niškom odboru

U dopisu upućenom niškom odboru stranke, a u koji je Srpski telegraf imao uvid, predsednik Izvršnog odbora Dušan Kostadinović pozvao je predsednika odbora Miodraga Stankovića da do danas u 10 časova istupi iz članstva DS.

- IO DS je došao do saznanja da se vi zajedno sa još nekoliko članova odbora aktivno spremate za učešće na lokalnim odborima 26. 4. 2020. godine, kao i da se prostorije DS koriste u svrhu predizbornih aktivnosti, čime direktno kršite odluku o bojkotu - stoji u dopisu.

Pod komandom Zelenovićevog čoveka i uz kvorum Paunovićeve desne ruke, Lutovac je, nakon što mu je Disciplinska komisija poništila odluku, raspustio sledeće organizacione jedinice: Demokratsku omladinu, beogradski odbor, kao i opštinske odbore na Paliluli, Starom gradu, Savskom vencu, Novom Beogradu, Voždovcu, ali i u Zemunu i Obrenovcu.

- Nišu su dali ultimatum da se podnesu ostavke ili će i ovaj odbor raspustiti u ponedeljak. To praktično znači da Zelenović i Paunović, koji idu na izbore, pomažu sada Lutovcu da niko drugi iz DS ne izađe na izbore - dodaju naši sagovornici.

Inače, javna je tajna da Paunović i Zelenović imaju dogovor sa Lutovcem da izađu na izbore.

- Zato je Paunović sam istupio iz DS jer, da je izbačen, ne bi mogao, prema Statutu DS, dve godine da se vrati u članstvo. Ovako se vraća odmah posle izbora. Takođe, Konstantinović iz Šapca je sve svoje najvažnije ljude iz DS stavio na Zelenovićevu listu. I oni su "istupili" iz DS, a čim prođu izbori, vraćaju se - dodaju naši izvori, a na fotografiji koju objavljuje Srpski telegraf lepo se vidi da načelnik opštine Paraćin Voja Vasić učestvuje u Paunovićevoj kampanji.

Gajić: Zelenović podržao Vučića

Advokat Vladimir Gajić na Tviteru je poručio da njegov bivši saborac iz SZS Nebojša Zelenović radi za SNS:

- Zelenović će biti upamćen kao jedan od onih koji su u ključnim trenucima podržali Vučićev režim. Pokušavao je i druge ljude koji su obeležili svojom hrabrošću ova vremena da uvuče u to blato, ali je naišao na one koji zaista imaju karakter.

POLITIČKI AMATER

Iako smo od članova DS dobili nezvaničnu potvrdu šta se dešavalo na sednici Izvršnog odbora stranke za vikend, niko od njih nije želeo zvanično da komentariše ove haotične događaje.

S druge strane, analitičar Nebojša Krstić, koji je i sam ranije bio član Demokratske stranke, u izjavi za Srpski telegraf poručuje da se DS pretvorio u brazilsku sapunicu.

- U toj sapunici samo još fali da se pojavi Lutovčev izgubljeni brat blizanac i da slepi predsednik nekog lokalnog odbora progleda. Dakle, oni koji su imali za cilj da u potpunosti razore DS u potpunosti su uspeli. Mislim da je Đilasu, koji je politički amater, rasturanje DS jedini profesionalno odrađen posao otkako se bavi politikom - zaključuje Krstić.

Fajt Ješića i Lutovca zbog Boška

Član DS Goran Ješić upitao je na Tviteru Lutovca da li je svestan da sa, kako je naveo, "govedom" Boškom Obradovićem, koji vodi antimigrantsku politiku, putuje ka "severnoj Srbiji" i gde mu je ta "severna Srbija" zapravo.

- Poslaniče i predsedniče Resornog odbora za poljoprivredu Žgjesic, takva pitanja možete da mi postavite u DM, a ne da se nabacujete na volej tabloidima. Pozovite me da zajedno po Vojvodini promovišemo program za poljoprivredu koji ste napisali - odgovorio je Lutovac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading